Verus -> RE: U zagrljaju tuge (15.5.2009 15:59:42)
|
angy, vecina ljudi je izlozena citomegalo virusu tokom zivota, ali se retko ko razboli, i to su obicno ljudi sa ostecenim imunim sistemom (od kancera, aids-a i sl). da, prisustvo IgM je znak akutne infekcije, tj. trenutne infekcije, IgG antitela su ti dugotrajni imunitet stecen prethodnom infekcijom. Cudno mi je to da ope timas infekciju, obicno ti nivo tih IgG antitela bude dovoljno visok da te stiti od ponovne infekcije. Svaki virus moze izazvati pobacaj, to svi znamo. Ne znam dal bi bilo najsigurnije da proveris ponovo nivo antitela IgM da budes 10)% sigurna da nemas aktivnu infekciju u vreme kada planiras da zatrudnis. Leka ovome naravno nema, i ko sto rekoh svi smo bili izlozeni a da i ne znamo (ja imam i antitela na CMV a i na Epsetin barr virus-infektivna mononukleoza, a da se NIKADA nisam ni razbolela ni znala a ljudi od mononukleoze, cak i zdravi, budu bolesni nekada i mesecima, a eto, meni nije nista bilo). Ja bih pila kapi ili tablete ehinacee po preporuci apotekara (mislim da ide 7 ili 14 dana pa pauza), i nastavi sa vitaminima, zdravom ishranom da bi ti imunitet ostao jak. Necu ti reci da izbegavas stres (iako i to ostecuje imunitet jer pod streso mozak luci manje interferona koji nam je deo odbrane od virusa i bakterija), ali probaj i da se smiris ako si zivac (kao ja). Znaci nastavi sa vitaminima, a odradi jos jedan titar antitela, ako sve bude OK tj. ako imas visok nivo IgG a mali ili nista IgM bice sve OK.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|