|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
3.4.2012 9:24:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minna

Pa reko da se ne zbuni, sta ja znamuser posted image
Pa da, mada mi u svakom slucaju odmah ustajemo, spremamo se pa jede u jaslicama. A za vikend mu dam mleko cak kad se probudi za stalno, oko 7 i onda natenane(nemam pojma kako se ovo pise) spremamo dorucak

Neće da se zbuni, daj to mleko u zoru, mali su oni još, a gde su jaslice i doručak...

Sanjice user posted image

Vuko, odviknu se oni, ali kada shvatiš da nije glad nego navika, bes, uteha... čemu onda to?

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 426
3.4.2012 11:16:35   
minna
Da da, i jutros sam mu dala kad se probudio, ali je ustao tek oko pola 8 jer smo bilo budni od 2 do 4. Cini mi se da ide na bolje jer nije kukao nocas nesto strasno, budio ga je kasalj pa se vrteo, na kreju se skroz razbudio i igrao sa nekim tigricem u mraku u krevetu, gleda me i smeje se. Onda je konacno zaspao oko 4 i do pola 8 se nije ni pomerio. Jedino sto sam mu ponudila malo vode i nocas je hteo, ranije je bacao flasicu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 427
3.4.2012 11:20:14   
Anoniman
Eto. user posted image Još koju noć će možda hteti vode. Moje dete pije onoliko koliko ima u flašici, tako da sam ja sipala uvek max 60ml, i vremenom je to sam izbacio. 

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 428
3.4.2012 11:21:54   
minavb
Ovaj moj se ne budi zbog mleka i više ne znam šta može biti razlog. 5 dana spava lepo, onda 5 vileni od 3 do 5, i tako u krug.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 429
6.4.2012 16:04:15   
Snelle
Takodje! Mi nemamo noćni obrok od 14-og meseca, tj od kad sam prekinula dojenje. I od tada, malo spava lepo, pa se malo budi, pa hoće da ustane, da se igra, pa je onda odjednom sastavila 6 noći bez budjenja. Ja nisam mogla čudom da se načudim. I onda...opet sve ispočetka. Nekako sam digla ruke od toga da ću se uskoro naspavati. I tih noći kad je lepo spavala, ja sam se budila 1000 puta, jer sam navikla da sam više budna no što spavam. Totalno mi je poremećen bioritam kad je spavanje u pitanju. Mislim da nikad više neću znati da prespavam noć.
I tako sad ja ovim postom ispamovah temu user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 430
6.4.2012 20:53:40   
minna
I tako sad ja prestadoh da se radujemuser posted image
Ali nocas je Vlada prvi put prespavao noc. Ja nisam mogla da verujem. Mislim desilo mu se to 2 puta kad je imao 2 meseca i nocas. Pa se ja ipak nadam da ce tako da nastaviuser posted image iako ja nisam spavala jer me je boleo stomak, pa sam ustajala, pa se on otkotrljao skroz do donje ivice kreveta...tako da se naravno nisam naspavala. Mislim da ce se nocas buditi, ali ajde videcemo...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 431
6.4.2012 21:24:27   
Snelle
Minna, budi sigurna da će se večeras buditi, čim si se ovde pohvalila user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 432
7.4.2012 20:28:48   
minna
user posted image ne da se budio, nego ja mislim jedno 10 puta. poludela sam, malo mi je falilo da mu gurnem mleko, ali sam izdrzala. Izdrzacu jos malo. Nocas ce biti ja mislim 7 dana da mu ne dajem, izdrzacu jos 7 pa cu da vidim. Ma vec vidim da od toga nema nista. Budice se taj dok ne krene u skolu, i to srednju verovatnouser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 433
7.5.2012 11:28:53   
minna
Evo mene opet ovdeuser posted image
Posto je ovo prosli put bilo neuspesno, sinoc smo krenuli opet. Izbacila sam mu flasice potpuno, dobije mleko u solji (eventualno na pisak), operemo zube i ponavljam mu samo da nema mleka nocu, kad su zubi oprani do ujutru dok ne vidi dan - ne moze. Pitam ga jel vazi, kaze on dauser posted image

I onda se probudio nocas i bacao se i vristao kao nikad do sad. Nudila sam mu vodu na casu, nije hteo, a za mleko mu opet ponovila da saceka da bude dan, a ako se probudi i mrak je jos nema mleka. Samo se taj jedan put budio, posle malo pre pola 6. Onda sam mu dala mleko iz solje na pisak i nastavio je da spava jos sat vremena kad i inace ustajemo, popio mleka sto mu je ostalo.

Necu nista da ocekujem, a opet se nadam ipakuser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 434
9.5.2012 8:32:45   
minna
Ipak sam mu vratila flasice za mleko uvece i ujutru jer nece uopste da pije mleko, a ne bih da ga bas potpuno izbaci. Nocu mu i dalje ne dajem, budi se nekoliko puta, malo urla pa nastavi da spava...ma isto kao i svih prethodnih puta kad smo pokusavali

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 435
9.5.2012 8:38:21   
lanajelena
user posted image user posted image Minna kao da sam ja pisala,nisam karakter uopste izbacim pa vratim i tako i dalje pijemo mleko nocu i budimo se bar tri puta,jednu noc place meko meko ja poludim i kazem nema mleka tek D netu meko user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 436
9.5.2012 8:42:21   
minavb
Ja sam odustala od ukidanja i pustila ga da sam odluči kad će d aizbaci mleko, pa je vrlo brzo odlučio da ga sam izbaci. Recimo, dve nedelje posle bezuspešnog pokušaja izbacivanja noćnog mleka, prespavao je noć, više noći, i evo sad spava ko top. Budi se samo kad ga nešto muči-zub, nos , grlo, i onda mu mleko ne pomaže, vileni celu noć.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 437
9.5.2012 8:42:44   
minna
user posted image
sve izdrzim po 10-15 dana i onda me savlada umor i samo mu tutnem flasicu u usta da zacuti. Nocas me je cak udarao glavom u glavu, poludela sam, viknula da ne sme to da radi i da ce dobiti mleko kad bude bio dan. Jutros mu se toliko obradovao da mi je bilo zaouser posted image

Direktna veza do poruke: 438
9.5.2012 8:44:58   
Anoniman
Žene, zato vas i vozaju, jer znaju da ako dovoljno dugo urlaju da ćete im vratiti.
Morate da izdržite. Koliko god da traje, traje. Kontam da duže od mesec ne može trajati.
S druge strane, možete čekati i da porastu još malo. user posted image

Direktna veza do poruke: 439
9.5.2012 8:49:26   
minna
Ja sam juce rekla necu mu dati izdrzacu 6 meseci pa cemo da vidimo cija majka crnu vunu prede, moja ili njegova.user posted image Mada se svaki put naostrim pa me nesto spreci, ili se razbolim ja ili on, ili krenu zubi, mozda je trebalo da sacekam da mu izadju i petice pa ondauser posted image

Sad sam prelistala prethodne strane, vidim pisala sam 13.02. da se odvikavamo pa nam nije uspelo, pa onda 30.03. pa nije uspelo i sad 07.05. e sad ce da mi uspeuser posted image znaci ovo je 3.put od duzih pokusaja

< Poruku je uredio minna -- 9.5.2012 8:50:53 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 440
9.5.2012 8:56:23   
minavb
Ja sam pokušavala oko 7 dana. Dobila glavu u glavu, ruku u oko, nogu u stomak... spavala 3 sata dnevni i išla na posao i onda se setila Vanjine natalne karte- nikad ništa neći moći da mu nametnem, sve će uvek radi kako treba, ali kad je on spreman a ne kad ja mislim. user posted image Odustala, i tako i bi. Baš sam skoro pričala sa mm-om i skontali smo da je bolje da ga ne maltretiramo da plače i nervira se zbog nečega što mi mislimo da treba.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 441
9.5.2012 9:01:13   
minna
Ja sam skoro za sve u tom fazonu, ali nemam vise snage za ovo pa pokusavam na sve nacine, mada nisam imala snage ni pre godinu dana pa sam izdrzala jos godinuuser posted image Moracu da mu uradim natalnu da vidim sta kaze, da se mucim ili neuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 442
9.5.2012 9:04:49   
Modessty
kad je prestao da sisa tad smo izbacili i to noćno hranjenje, tj pijenje mleka. Poslušala sam žene sa foruma i nekoliko noći mu nudila vodu kad se noću budio. To je bilo kad je imao godinu dana. Trajalo je mučenje nekoliko noći i prestalo. Ali spavali smo zajedno da bi ga lakše umirila i da bi nastavio da spava

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 443
9.5.2012 9:31:18   
jelena038
IZVORNA PORUKA: Tash

Žene, zato vas i vozaju, jer znaju da ako dovoljno dugo urlaju da ćete im vratiti.

user posted image
mozda da pokusate sa postepenim udaljavanjem podoja. svaku drugu ili trecu noc pomerati taj obrok po pola sata kasnije, jednom ce samo da ga prespava. jer to u tom uzrastu vise nije hranjenje, to je obicno nalivanje, njima to mleko ne znaci nista vise od zaj..nja roditelja kad se probude, pa im se ne spava bas odmah.
ja sam mu dala caj, nezasladjen, prihvatio je, neko vreme smo furali caj, onda smo ga razredjivali s vodom dok na kraju nije postao sama voda koju je samo liznuo i nastavio da spava. mozete da probate i sa razredjivanjem mleka, ako ga dajete na flasicu, efekat je isti i proveren. srecno!

< Poruku je uredio jelena038 -- 9.5.2012 9:32:47 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 444
9.5.2012 10:48:31   
minna
I sa cajem i vodom sam pokusavala, i sa smanjivanjem kolicine mleka, nista nije uspelo, jedino nisam jos probala da razblazim mleko postepeno. Za sada cu neko vreme izdrzati da mu uopste ne dajem mleko, ako ne upali pokusacu to!

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 445
9.5.2012 10:50:10   
minavb
Ma nisi ti to dobro razredila user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 446
9.5.2012 10:52:02   
minna
Na kraju kad mu ponudim cistu vodu ubedicu ga da je to mleko samo da sam ga doooobro razredilauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 447
9.5.2012 12:06:38   
jelena038

IZVORNA PORUKA: minna

Na kraju kad mu ponudim cistu vodu ubedicu ga da je to mleko samo da sam ga doooobro razredilauser posted image

pa, iskreno, i ovo mleko koje kupujemo u tetrepaku je vise voda, nego mleko, tako da, nije to ne znam kakva trauma za dete.. sto kaze moja majka, kako da ne, dajem tolke pare i jos treba da uzmem mleko s manje masnoce, kao da ja ne znam da sipam vodu i razblazim ga! user posted image i to je istina, kad na selu od komsinice uzimamo domace mleko, uvek moramo da dospemo vodu, jer je prejako. ali o tome niko ne razmislja, svi samo gledaju kalorije na poledjini..

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 448
9.5.2012 12:12:20   
Anoniman
Nevena je izbacila noćni obrok sama, sa punih 6 meseci, kada smo uveli večeru kao treći čvrst obrok. Pre oko 2 nedelje je ponovo počela da se budi oko 2, pokušavali smo sa maženjem, vodom, ljuljanjem, ništa nije pomagalo i nije se smirivala dok ne dobije mleko. Onda sam ponudila čaj i upalilo je. Oko 2 popije nezaslađeni čaj od kamilice (Hipp kamilica za bebe) i spava do jutarnjeg mleka. Popije između 30 i 50 ml.

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 449
9.5.2012 12:17:47   
minavb
U mleku sa manjim % masti, isti je % proteina i ugljenih hidrata. Ovo znači da nije razblaženo vodom već da su masti izdvojene posebnim postupcima. Na selu se skida kajmak sa površine mleka.
Deci se ne daje mleko sa manjim % masti, već punomasno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here