|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja
25.11.2011 10:42:45   
vukosava
Moja ima skoro godinu dana i jos se budi nocu. Evo sad je u 3 sata. I sta je fora, da ako se probudi, da joj ne dam da jede? Pa ima onda da place i da bude budna do ujutru... Ovako joj dam da jede i zaspi opet... Kontam vremenom ce joj se regulisati spavanje, sad se budi samo jednom.

Zvuci mi naslov teme kao da je lose sto se bude kad su gladne. Kao ono odvikavanje od pusenja, alkohola user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 351
25.11.2011 12:32:25   
Anck Su Nmaun
hehee 

Ma moja bar da hoce da sisa pa da kazem gladna je pa se budi al ona odmah zaspe cim je stavim na sisu, a dudu inace nece ( sto nam je bilo spas sa prvom bebom, spavala je celu noc s mesec dana)

I onda nece da zaspe do 21 -22 h budi se 3 puta nocu a ujutru u 6 smo svi budni...zamislite kakvo mi je spavanje onda user posted image user posted image user posted image   .....podocnjaci...podocnjaci.....bas mi lepo stoje user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 352
29.11.2011 12:39:28   
Anck Su Nmaun
Prespavala ceeelu noc user posted image user posted image user posted image al su mi grudi jutros bile ko dve stene user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 353
29.11.2011 12:40:36   
mirjanica
Moje dete sutra puni 4 meseca, jede ad mleko i dalje na 3 sata! Uvece ako jede oko 8-9 spava do 2 i onda jede, pa u 5-6 opet!
Kazu da kad krenemo sa kasicama mozda preskoci taj obrok oko 2 pa spojimo spavanje bar do 5 sto bi meni mnogo znacilo!

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

Direktna veza do poruke: 354
29.11.2011 12:41:38   
Olga75
vazn da si ih omeksala , taj nocni podoj je user posted image
nekad spavaju danima da se ne bude pa zaredjaju po sto puta nocu , ali to je tako kod dojenja na zahtev user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 355
2.12.2011 9:49:24   
Anck Su Nmaun
U poslednjih 5 dana spavamo po celu noc.... kako je tooo lepooo user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 356
2.12.2011 9:57:10   
nela79

IZVORNA PORUKA: Olga RR

vazn da si ih omeksala , taj nocni podoj je user posted image
nekad spavaju danima da se ne bude pa zaredjaju po sto puta nocu , ali to je tako kod dojenja na zahtev user posted image

I ja vjerujem da je tako. I desava mi se po drugi putuser posted image Ali, srela sam poznanicu iz skole koja mi je rekla da sina nije dojila ni jedan jedini dan a on se opet nocu budio skoro do 2. godine.Znam da je tad rekla da najvise zbog toga odugovlaci sa drugim djetetom. Mada ja sam se navikla na to (ne)spavanje, vec mi to postalo normalno stanje.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 357
2.12.2011 10:07:53   
Anck Su Nmaun
Pa nije to pravilo, svako dete je za sebe.

S prvom bebom nisam imala prob oko toga. Spavala je ceelu noc bnez budjenja, nikad nisam bila ne ispavana, sama se uspavljivala...
Dok sad s drugem sve obrnuto.... rekao bi covek drugo je pa cu znati kako, al eto.....

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 358
2.12.2011 10:32:35   
nela79
Ma koje znanje i iskustvo user posted image Sve sam mislila ovo drugo je manje zahtjevno, ali kako vrijeme odmice cini mi se da sam pogrijesila. Kukuuu meniuser posted image

Direktna veza do poruke: 359
2.12.2011 12:31:53   
dejana007
moj se odvikao od hranjenja nocu, prespava noc ima vise od nedelje dana. ja odmorna - konacno user posted image sisa tek oko 22h pa tek u 06h ili 07h, pa opet nastavi da spava do 08h uglavnom.

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 360
3.12.2011 16:28:52   
nenja22
uh, kad cu ja docekati taj dan...sine moj?!? user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 361
3.12.2011 18:41:57   
nela79
Kome pricas. Joooj da mi se naspavati

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 362
3.12.2011 19:01:57   
MarijaBg
Ja nemam snage da je odvikavam od nocnih podoja! Ako joj ne dam da sisa, place i nece da spava. A ja mrtva umorna obigravam oko nje. Ovako cim zakmeci, dam joj, klopa i zaspi. Vidim da vecina beba siki samo malo i nastavi da spava. Ona bas sisa, vuce lepo par minuta, cim uspori, ja je prekinem i spustim u krevetac.
Uglavnom se budi 2 puta, nekad i samo jednom. Sinoc se budila 4 puta user posted image Slomljena sam, nemam snage da nekoliko noci provedem nespavajuci da bih je MOZDA navikla da se ne budi...
Dogovorila sam se sa mm cim bude slobodan, da on spava sa njom sam u sobi jedno 7 dana, da probamo tako da je odviknemo. Vec vidim kako ce oboje da se deru i da me zovu: mamaaaaaa
Sa 2 meseca je spavala skoro celu noc, a onda sa 4 pocela da se budi i evo nema nameru da pocne da spava kao covek user posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 363
28.12.2011 18:42:08   
Anck Su Nmaun
Ja ne znam ni KAKO da je odviknem od toga, jer ona se budi 4 PUTA user posted image , meni nema spavanja po celu noc, jos kad na to dodam da se i Taca probudi zbog neceg ..... sta je to spavanje?user posted image

Neznam vise sta da radim, zaspe tek oko 22 i to uz nosanje, 5-6 puta je stavljam u krevet ona se budi i sve iz pocetka, zatim oko 1 , 3, 5 i na kraju budna oko pola 7 .... 

Al kao sto sam pisala ona bas i ne sisa pa da se budi gladna, cisto da je malo uzmem da zaspe ponovo, budi se kao iz navike, nemogu vise! user posted image

Zna li neko sta da radim, kako da je odviknem ?

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 364
28.12.2011 18:59:37   
maca821
Evo ja ću vam preneti iskustva moje drugarice koja ima bebu od 3 meseca, dolazila joj je jako dobra babice i učila je kako da odvikne malu od noćnog podoja i uspela jeuser posted image Elem, kad se probudi davala joj je šećernu vodicu, i tako svaki put s tim da joj je svaki put davala manje. Na kraju se uopšte nije budila do 6 ujutrouser posted image

Direktna veza do poruke: 365
28.12.2011 19:12:45   
Verus
Anck: ja bih radje dala posle vecernjeg podoja flasicu AD mleka-mozda je to zasiti dovoljno da prespava. Meni se nimalo ne dopada to sa secernom vodicom, osobito kod tako male dece, ali to je samo moje misljenje. Pokusaj da je nahranis vise uvece, mozda tako izvuce duze sna...

Ja bar planiram da podojim malog (od nekog 2og meseca zivota do tada samo dojenje, bilo kada bilo koliko dugo), i da onda mm da jos mog mleka na flasicu, dok ja stavim Helenu da spava (da ne se ne oseti zapostavljenom), pa cemo tako nekako pregurati....

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 366
29.12.2011 10:27:54   
Anck Su Nmaun
Verus ona nece flasicu
Ali problem je sto ona Nije gladna, vec se budi po nekoj navici.
Sinoc joj nisam davala sisu kad se budila,samo jednom oko 3, i opet ista prica.
Ja nju dooobro nadojim pre spavanja, al se opet budi,kazem, samo da je uzmem i ona odmah zaspe

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 367
29.12.2011 11:11:38   
Anoniman
Marko se i dalje budi, a ja i dalje ne planiram da se mlatim sa odvikavanjem od noćnog hranjenja, jer se on dere dokle god ne dobije mleko (probala sam, urlao je 2,5 sata), tako da... ja ne poznajem odrasle ljude koji se bude da bi jeli, ili makar ne bude mame da im daju da jedupa nije bitno dal jedu user posted image ... Porašće i proći će, a meni će da fali i on i njegovo plakanje i njegovo jedenje...

< Poruku je uredio Tash -- 29.12.2011 11:12:26 >

Direktna veza do poruke: 368
29.12.2011 11:16:39   
minavb
Tako je. Ja sam probala Vanju da izdresiram da izbaci noćno mleko, i nisam uspela. Sam je izbacio s tim što se buđenje noću vrati kad niču zubi. Evo spava celu noć, od 21:20 do 8h.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 369
29.12.2011 14:13:33   
Verus
Znate da se slazem sa vama, i mi smo tako pa do godinu ako ne i duze...ali mi ta "secerna vodica" recept ne pije voduuser posted image   Vec ako moras da ustanes da das nesto, daj mleko....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 370
29.12.2011 16:33:05   
Anck Su Nmaun
Ne bi ni meni smetalo da se 1 put probudi da sisa, al ona se budi 4-5 puta samo da je uzmem user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 371
29.12.2011 17:18:42   
Verus
H je to dugo radila, ali je bila starija...na kraju smo to resili tako sto je MM ulazio u sobu svaki put da joj da cuclu i kaze joj da spava.  Nije joj smetalo kad on izadje iz sobe.  Posle 2 ili 3 noci njegovog odlaska je prestala to da radi i da kucam u drvo spava celu noc po 10 11 nekad 12 sati....

Direktna veza do poruke: 372
29.12.2011 18:26:51   
Anck Su Nmaun
Al kad ona nece varalicu user posted image

Pa nek mi neko kaze da varalice  ne valjaju user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 373
29.12.2011 18:33:52   
Verus
Ona trazi tebe jer ti imas siku, pa cak i ako nije gladna ti si joj uteha.  Izguraj malo jos, i onda nek tvoj muz pokusa par noci da udje, pomazi je, uzme i odmah vrati nazad u krevet, mozda upali.  Nas je eto to jedino spasilo.  Od tada i sta god da treba i desi se moj muz ide u njenu sobu, ja vise ne ulazim.

Direktna veza do poruke: 374
29.12.2011 21:09:12   
Anck Su Nmaun
Neznam vise nista, znam samo da ne mogu vise, ovo me ubija, a da ne govorim o celodnevnom nosanju... kao da mi je prvo dete pa da nista ne znam user posted image   a Premorena sam!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here