RE: Upala pluca (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dunja RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 10:34:23)

Hvala vam [sm=smiley31.gif]

Sada sam ušla u kuću, ono 10.10. ovi još spavaju.
Kada sam zagrmela a antibiotik [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif], trebali su u 10 da popiju, još sma zvala, oni spavaju [sm=hudicek1.gif]
Popiše u 10.15. valjda nije strašno kašnejnje 15 minuta? Sinoć je popio oko 22.5.

lesica -> RE: Upala pluca (10.7.2018 10:39:19)

Dunja, biće to sve ok.

Ne sekiraj se oko rtg-a, verovatno su procenili da treba da proprate koliko je ozbiljno, da li treba hospitalizacija... i da isključe opstrukcije i slično. Pogotovo što je imao netipičane simptome.

Nisu zakasnili za ab ;)

Držim fige da mu ab koji već pije reši stvar.
A što se tiče vrtića, i o tome ne razmišljaj, u prolazu bilo gde je mogao da pokupi.

Biće to dobro sve.

dunja RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 10:56:15)

Hvala Les [sm=smiley31.gif]

Čini mi se da je već bolje, kašlje on i dalje ali se nije budio noćas osim jednom oko 12, a pretprošle noći se budio bar 4-5puta kada se zakašlje, pa krene da plače.

A još nešto da vas pitam, dr. iz zavoda za plućne bolesti je dao da danas u zavodu u 12.30 urade kks i crp (to je zaokružio na listiću koji mm predaje), a nije zaokružio leukocitarnu formulu, a dr. Julka kaže da bi i to trebalo?

IvanaSK RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 10:59:06)

Suzi, jel mozes privatno to da odradis? Jedino sto je onda duplo bockanje[sm=smiley13.gif]
A naravno da nisu zakasnili za ab, pola sata gore dole nije nista.

lesica -> RE: Upala pluca (10.7.2018 11:03:08)

Dunja, videće se i na osnovu kks i crp-a da li je bakterijska ili virusna, a moguće da ujedno rade i leukocitarnu (znaš da su u našim ustanovama sačuvaj i sakloni sa procedurama)

Uglavnom, on je već krenuo sa ab, a da je stanje haos zadržali bi ga već.

Ne sekiraj se, kreni da razmišljaš o gušteranju na suncu za vas četvoro, biće sve to ok. Biće Savke kao nov uskoro.

Rosita -> RE: Upala pluca (10.7.2018 11:03:25)

Dunja, oni po defaultu rade le formulu. Ne drzi me za rec. Ali uvek bi nam to odradili.

dunja RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 11:08:04)

Pa to da ga ne bockam duplo.
A kontam i što kažu Les i Rosi, uradiće i videće se valjda sve.
Valjda ovaj dr zna šta radi, stariji je dr, Lesi se preziva, malo sam ga guglala [sm=smiley36.gif] deluje dobar iako me isprozivao [sm=smiley36.gif]

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Suzi, jel mozes privatno to da odradis? Jedino sto je onda duplo bockanje[sm=smiley13.gif]
A naravno da nisu zakasnili za ab, pola sata gore dole nije nista.

IvanaSK RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 11:20:33)

Samo nemoj toliko da brines, bice sve super [sm=smiley31.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Upala pluca (10.7.2018 13:17:22)

Nama je kroz krvnu sliku pokazalo da je virusna upala pluca.
Dunja, bice sve ok. Cim je on uspeo da odspava znaci da nije nista toliko alarmantno.

Rosita -> RE: Upala pluca (10.7.2018 14:08:35)

Ja sam bila u soku jer kao upala pluca zvuci strasno, ali to je proslo za 5 dana skoro skroz. Onda je jos malo pio flavamed i gotovo. To je, ako je, odđah primeceno i zacas se zaleci, ne brini se.

Maraj -> RE: Upala pluca (11.7.2018 19:52:12)

Kako je Sava danas? Jesi ti ok?

dunja RR -> RE: Upala pluca (13.8.2018 21:21:48)

Sad vidim da nisam pisala, prošlo je za čas, stvarno.

IZVORNA PORUKA: Maraj

Kako je Sava danas? Jesi ti ok?

Rosi, isto, ma za 3 dana je prošlo, mi smo već posle 7 dana bili na moru, ma kao da ništa nije bilo. Posle mi Dr Julka reče da smo sve mogli za 2 dana da sredimo inhalacijama.

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ja sam bila u soku jer kao upala pluca zvuci strasno, ali to je proslo za 5 dana skoro skroz. Onda je jos malo pio flavamed i gotovo. To je, ako je, odđah primeceno i zacas se zaleci, ne brini se.

lesica -> RE: Upala pluca (14.10.2019 18:28:23)

Joj žene drage, šta nam sve ova deca neće doneti.

Ovi moji su bili kilavi, D sa početkom upale pluća, L se provukla, ali ja na koncu nagrabusih.
Danas sam bila na kontroli, i kao ide na bolje, sutra idem ponovo da vidi dr na osnovu rezultata ks da li da mi produžava terapiju.

Elem, eto mi kad na sebe ne mislim onoliko koliko bi trebalo.

vocicana -> RE: Upala pluca (14.10.2019 18:31:23)

Drzite se , joj boze koliko je strasno, ma bilo ko da se razboli.

kamičak -> RE: Upala pluca (14.10.2019 19:50:10)

Izgleda da name ne stizu da misle na sebe..cuvajte se ljudi.

Mirko Svirko -> RE: Upala pluca (14.10.2019 19:59:51)

Lesica cuvaj se.Brz oporavak.. Moramo da mislimo na sebe. Zdrava mama je srecna mama. A srecna mama je srecno dete. Osecaju oni sve. 

ANDJEELA -> RE: Upala pluca (14.10.2019 21:44:22)

Lesica, evo i mene sa upalom pluca.. Danas dobila peti longacef, od sutra antibiotik lofocin.. U petak kontrola kod pulmologa da vidimo sta cemo dalje. Velika upala kod mene.

Ja sam na zalost imala 15 dana T 37,5-38,5, svi dr za to vreme kazu cista pluca.. Trazila sama upute i eto rezultata.. Samo zuri skuvaj rucak, ves, vrtic, posao.. E sada moze sve da saceka. Menjam se.. Hocu da usporim.. Redovna ishrana.. Voce.. Da poradim na imunitetu.. Ovako se ne moze vise.. Nije dobro za nas, potrebni smo nasoj deci.. Pozdrav i brzo ozdravljenje zelim. 

kamičak -> RE: Upala pluca (14.10.2019 22:09:13)

Verovatno ti je krenula kao virusna upala, koja se tesko cuje na pregledu, a posle se zakomplikovala bakterijskom infekcijom nazalost..

lesica -> RE: Upala pluca (14.10.2019 22:23:31)

Anđela, tako nekako.
Ja sam bila pod upalom sinusa, pa kao zalečila, vukla neki kašalj, trčala, jurila... Da bi na kraju kulminiralo temperaturom preko 39.
I tako... no dobro je sad, da se ne žalim 😂

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]