vukosava -> RE: Da li verujete u bapske priče? (5.12.2010 12:59:52)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Ako trudnica ima špicast stomak - nosi muško dete. Ako trudnica uzme (ili ukrade) nešto, i nakon toga se dirne negde po telu, beba će na tom mestu gde se mama dirnula imati beleg. Ako majka kružnim pokretima trlja stomak, rodiće se beba sa kovrdžavom kosom. Trudnica ne sme da jede ribu jer će dete biti balavo. U prvim mesecima trudnoće, trudnica ne sme da pije crno vino jer izaziva spontani. Na babine ne sme da dođe žena koja ima menstruaciju... Ovo sam pokupila od "koleginica" sa rr.ba. Šta vi mislite o tome? Jel verujete u takve stvari? Kakve još babske priče znate? Trudnica ne sme da jede ribu jer će dete biti balavo. - ovo ne vazi ovako bas - vise da ne popase neku zivu koje ima u nekim morima... Jaokakve gluposti [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif IZVORNA PORUKA: kumara Mozda ovo i ne bi trebalo da pisem ovde, ali prebacice ga guppy ako ne valja... [sm=smiley36.gif] Ja sam cula jednu babsku pricu oko beba i pelena, u koju mi je iskreno tesko da poverujem, ali imam 2 primera (mada opet 2 bebe nikako ne mogu da potvrde celu pricu)... Fora je da treba 40. dana od rodjenja drzati dete da kaki nad nosom i kao posle toga mu vise uopste ne trebaju pelene, treba samo pratiti njegov izraz lica. To je slicno onome sto je Tasha napisala u temi koju je nasla na RR.ba. Moja svekrva kaze da je to uradila sa mojim muzem, i upalilo je. A pre neki dan sam bila na slavi kod rodjaka koji imaju bebicu od 6 meseci i isto su mi to rekli. Kao njihova bebica uopste ne koristi pelene. Ne znam sta da vam kazem povodom ovoga, nisam sigurna da je to bas tako. Ali eto, i to je deo babskih prica. [sm=smiley1.gif] Ako beba kaki nakon sto ga svaki put dojis, jer to znaci da dok ga dojis, muz treba da ga drzi nad nosom. A posto kaki 8 puta dnevno ako se doji, jer to znaci da ces pola dana da ga drzis nad noshom??? IZVORNA PORUKA: Anoniman Jednu jedinu stvar sam ispoštovala - KREVETAC SE U KUĆU UNOSI NA DAN OTPUSTA BEBE I MAME IZ PORODILIŠTA! Naime, krevetac je bio spreman još kada sam krenula u porodilište, ali je stajao kod bake (živimo na istom spratu), pa su ga samo pregurali na dan našeg otpusta. Mada ne znam kako bi to rešio neko ko nema babu na istom spratu... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Inače, MNOOOOOOOGO STE ME NASMEJALE! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Haha, ja imam krevetac vec 5 meseci....
|
|
|
|