babytaya -> RE: STOP TIRANIJI SABACKIH GINEKOLOGA (21.1.2011 1:44:34)
|
Nema reci kojima bih mogla da vas utesim. Jako mi je zao.Suze ne prestaju da mi liju. Inace,sa Sabackom bolnicom i njenim lekarima imam takodje jako lose iskustvo. Naime,pored redovnog pracenja trudnoce(naravno uz dosta ostavljenog novca doktorki),ja sam na kraju zavrsila sa teskim preeklampticnim napadom.Pregledi su uglavnom bili jednom nedeljno,i ne postoji ni jedna rec u odbranu da doktorka nije videla moje otoke.To su bili strasni otoci na nogama(nisam mogla nista da obujem osim japanki/na prste),rukama,na licu,pa cak zadnjih dana nisam ni cula koliko mi je bila glava otecena.I kontrolisala me je tako nekih 2,5 meseca tvrdeci da je sve u redu ,i smejuci se sto moja kilaza nenormalno raste(zbog zadrzane vode u organizmu). Sve dok jednog dana nisam otisla u savetovaliste da odnesem nalaze gde su me videli drugi doktori i hitno u putili u bolnicu. U bolnici 10 dana a niko ni rec sta se desava,a uz to je jos moja draga doktorka dosla jedan dan i pokupila celu istoriju trudnoce i bacila sve sto je bilo sa njenim potpisom. i ko zna sta bi sa nama bil da na insistiranje mojih roditelja,koji su inace u Beogradu,budem hitno prebacena u Narodni front.Naravno bez ikakve medicinske pratnje. U frontu su naravno brzo otkrili da je u pitanju tezak oblik preeklampsije i poceli sa terapijom.Posle 4 dana u 34 nedelji su me poslali na hitan carski rez.Beba je rodjena sa 1500g i sa nerazvijenim plucima.Sam Bog je sacuvao prvih sati zivota,dok nismo uspeli da uz mito od 500 e je smestimo na Institut za majku i dete.Institut za nedonoscad i tirsova nisu hteli da je prime jer nisu bili dezurni taj dan!!!! Ja prvi dan posle porodjeja dobijam eklampticni napad i pada u komu.Zahvaljujuci dobrim i brzim lekarima sam danas ovde ziva i zdrava. Moja malecka je provela mesec dana u inkubatoru i ubrzo posle toga smo otisle kuci. Danas je hvala Bogu sve u redu,ali postoji nenormalan strah sad u drugoj trudnoci. Inace,neznam da li smem da napisem ali cu probati,doktorka se zove Ljilja Stojicevic
|
|
|
|