lesli -> RE: Dojenje i prehladjena mama :( (19.3.2019 13:37:04)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Znači nisam jedina. Ja sam TOOOLIKO PREHLAĐENA, DA JE STRAŠNO. Nos i dalje zapušen, pa recimo da 3-4 rolne papira trošim dnevno na istresanje + se juče spustilo na grlo, nisam spavala od kašlja, a toliko me rana od CR boli kada kašljem, da ozbiljno mislim da će pući. Inhaliram se, pijem po malo čaja (rekla mi patronažna ne više od šolje dnevno, eeeventualno 2) i pijem ujutru limunadu sa heferolom. Sisam pantenol, 3-4 puta na dan. Nisam pila paracetamolako me sve boli, mišići na izdisaju. Ne znam da li da popijem? Šta bi još smela? Dojim, beba ima 19 dana. IZVORNA PORUKA: Skockica IZVORNA PORUKA: Leki 77 A gore sam pročitala da neke mame nisu dojile sa temp preko 38,5. Ja jesam. I ja sam.Bila sam prehladjena par dana nakon porodjaja, imala temperaturu, pila panadol protim temperature i palitrex protiv neke eventualne upale, pritom sam nosila masku i dojila dete. Dunja, uzmi neke od onih cajeva za dojilje. Imas frutek i babylove u filter vrecicama. Imas hipp i humanu u granulama (ja ih izbegavam jer su zasladjeni). To smes i vise od jedne-dve solje. Hipp i humana idu po tri. Ali babylove pise 3 do 5. Ja nekada popijem i vise od 5. Prosto navikla sam da tecnost unosim preko cajeva i pre trudnoce, a u pocetku sam izbegavala crni i zeleni zbog kofeina. Mozes i cist komorac (isto ima babylove) i pijuckaj dok je toplo. Mozes sipurak, hibiskus, roibos, kamilicu... Namu izbegavaj zbog laktacije. Ps. Jedino ako pijes i fitolat, a uzmes neki od ovih za dojilje mozda da ga ne pijes par dana ili smanjis? Mada ja pijem i jedno i drugo (doduse fitolat 1-2, kad se set_im), a cajevi su mi glavna tecnost 😉
|
|
|
|