Anoniman
|
Ja sam očajna. Mama je danas zvala dečijeg pulmologa-alergologa da traži savet. Ona nam je rekla da mažemo elocom onomad. Kaže da dođemo u ponedeljak u dečiju bolnicu, ordinacija pored njene je i dermatolog pa da ga i on pogleda, i da mu odrade alergo testove na kravlje mleko, jaje, kikiriki i ne znam šta sve još. Mama i ja smo se složile da to nećemo jer kod ovako malih beba alergo testovi daju lažne rezultate, i što Jeca kaže, ako je beba alergična na nešto na šta je testiraju, može nastati sra*e. Onda je mama nazvala neku svoju koleginicu dermatologa iz Sr. Mitrovice. Ona kaže da ako su to već krastice od limfe, tu sigurno ima Streptokoka, Stafilokoka (nisam zapamtila, nekih Koka), i ona je rekla da u apoteci tražimo da nam se napravi krema koja bi sadržala Didermal (antibiotik), bornu kiselinu, neutralnu podlogu i mislim još neki sastojak, i da to mažemo 5 dana, da se Koke izleče. Nakon toga da se mažu imunoglobulini , zar se oni mažu, malo sada googlam, pa sve kontam da nešto nisam dobro razumela. Bebu kupati max 2x nedeljno, i dodavati ulje za kupanje u vodu. I kada beba "stane na noge" tj, kada joj se koža povrati, održavati Linola gamma kremom. Kazala je mama da se Marko zacrveneo od nje, ona kaže da je to zbog toga što se ta krema maže tek kada dete ozdravi, jer ovako, kada je upaljen, ne pomaže. Takođe, rekla je da decu sa ekcemom ne treba utopljavati, ali, meni je Mare bolestan ako ga ne ugrejem. Još je rekla da bi trebao biti u kontaktu isključivo sa 1''% pamučnim stvarima. Sutra prepodne će doći još jedan dermatolog da ga pogleda. Neki stariji dermatolog je u pitanju, koji je u penziji, sada radi kućne posete. Pa ću čuti i šta on kaže. Takođe sa mamom razmatram da napravimo meni meni, da izbacim mlečne proizvode i jaja na 10 dana, pa ako bude Marko bolje da postepeno počnem da vraćam, i vidim na šta reaguje. Mislim da je bitno dal reaguje na jaja (zbog MR vakcine) i dal reaguje na mleko (zbog AD mleka u jednom momentu). Ukoliko zaključim da moja ishrana utiče na njegovo stanje, mislim da ću ozbiljno razmotriti da li ću nastaviti da dojim ili ću ga prebaciti na neko AD mleko koje nije na bazi kravljeg mleka.
|