Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (10.7.2011 23:07:20)
|
Želim da podelim sa vama svoje novo "otkriće". Na jednom forumu sam čitala da se dosta žena žalilo da im se deca "suše" od vode, kako morske, tako i od bazena, zbog hlora. Mi na moru nismo imali specijalnih problema sa "sušenjem", ali uglavnom sam ga kupala u moru predveče, zatim spirala slatkom vodom i za max sat vremena sam ga kupala u uljanoj kupki. No, ovih dana je u Novom Sadu preko 35 stepeni. Moji roditelji imaju bazen u dvorištu, ali je voda dosta hlorisana, te sam se plašila da uvodim Marka. Ali ne mogu da ga obuzdam, kad mi starije dete ne izlazi iz vode, i ustvari, svi smo non-stop u vodi, nije njemu zanimljiv bazenčić koji sam mu napunila pored velikog bazena. Počela sam da ga unosim u veliki bazen, i vidim da kad se osuši, iako ga saperem običnom česmušom od hlora, koža mu bude dosta suvlja. Ništa strašno, ali suvlja je, i ne znam kako bi to izgledalo na duže staze, a najavljaju preko 35 do početka septembra. Pomislila sam da ga mažem nekom kremom nakon kupanja, ali upaliće se, dobiće osip od vrućine ako ga namažem kremom na 35 stepeni. Onda mi je palo na pamet da u bazenčić stavim uljanu kupku, te kad ga izvadim iz velikog bazena, ubacim ga u bazenčić na minut, zalijem tom vodom sa uljanom kupkom i sve super! Pa, možda nekome posluži ovo iskustvo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|