maslachak -> kanadska pita od jabuka (26.9.2010 12:59:28)
|
evo ja bih dala svoj doprinos jednim receptom [sm=smiley1.gif] idealan za ovo i zimsko vreme ko voli jabuke i cimet kao ja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kanadska pita od jabuka 5-6 jabuka vecih iseci na tanje reznjeve testo: 1 solja mekog brasna 1 solja obicnog secera kristal 2 k.k. praska za pecivo 1/4 k.k. soli ili na vrh kasicice soli ako vam je lakse 2 k.k. cimeta 1/2 solje mleka 1 vanilin secer sjedinite sastojke i zamesiti za pola solje mleka,moze zicom slobodno posto nije pregusto vatrostalnu ciniju namazati sa malo putera,poredjati bez posebnog reda jabuke i preliti testom..rasporediti testo ravnomerno preko cele povrsine i zaliti sve prelivom.. preliv: 2 solje tople vode 1 supena kasika putera 1 solje zutog secera sve to topiti na ringli dok se secer skroz ne otopi..kad se sve otopi preliti jabuke i testo.. peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta do 40 minuta zavisno od rerne.. ja sam za solju uzimala solju za caj,ne onu ogromnu ali otprilike kao za nes kafu [sm=smiley1.gif] pita se moze jesti topla ili hladna..ne mora se drzati u frizideru [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|