Anoniman -> Kolac ili torta sa malinama ili jagodama (28.10.2012 15:09:21)
|
Nađoh ovu sirotu temu bez naslova, a vidim da je suština ista kao ovog mog kolača od danas, pa da ispišem recept. Modovi posle nek urede naziv teme. Brzinski Trt Milojka kolač sa voćem (kupine, maline, jagode) [sm=smiley1.gif] Potrebno je: - keks tipa Petit, može i Gustav i varijacije na temu - pola litre vode - voće po izboru - 10 kašika šećera - malo mleka ili soka za natapanje keksa - 3 pudinga od vanile - šlag (ja sam stavljala i banane) Priprema: Namakati keks u mlako mleko pa ređati na pravougaonu ili kockastu tacnu. Prethodno u šerpu sipati pola litre vode i ubaciti voće (jagode, kupine) i 10 kašika šećera (ili slađe po ukusu, zavisi da li je voće kiselo). Kada provri, u to dodati 3 pudinga koja ste prethodno razmutili sa malo vode i razbili grudvice. Mešati na laganoj vatri dok se voće i puding ne povežu i zgusnu. Polovinu toplog pudinga preliti preko keksa, a onda opet ređeti suv keks preko pudinga s voćem, pa opet puding. Ja sam onda preko toga mrvila keks i nanela debeo sloj mrvljenog keksa, pa pobacala kolutiće banane. Prekrila sam šlagom i stavila da se stegne. Prijatno i javite kako je ispalo! P.S. staviću sliku kasnije.
|
|
|
|