bebilule -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (17.5.2018 14:06:03)
|
Ovako Ivana, mi smo prvu zimu vise bili kuci, nego u vrticu. Bilo je tu i antibiotika. Sreca, fina nam je doktorica, pa smo se znale i dogovoriti da pokusam bez toga, pa da ga pratimo. Davala sam i Imunoglukan, ne znam koliko je pomogao, mislim nista. Onda presijecem i okrenem se prirodi kada god mogu. Ovako, dva mjeseca na proljece i dva na jesen dajem ujutru na taste po dva prepelicja jaja i dvije kasikice sirupa od borovih iglica. Dosta zdravih masnoca, tipa slanine i spremanje hrane na svinjskoj masti. Ubacim bijelog luka kada god mogu u klopu. To je sto se imuniteta tice. Cim ga uhvati neka virozica, krene da slini, a onda mu ode na grlo i vrzino kolo. Rekli su mi cak da ima i alergijske predispozicije i sve sam kintala radicu mu test kad napuni 3,4 godine. Mislim da sam ovim stvarima rijesila i te alergije. Ali zato, cim zaslini malo jace, napravim mu kapi od luka i vode i stavljam u nos. I u to se kunem. I one, kao i farmaceutske, djeluju lokalno, na viruse, bakterije i gljivice cak. Uglavnom Ivana, da kucnem, ova zima je skroz druga prica. Da li se njemu izgradio imunitet sam od sebe, da li je samo jedna vrticka godina bila kriza, ili sam malo pripomogla ovim, ne znam.
|
|
|
|