RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

mihi -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (15.12.2011 15:40:01)

Alexx mora da se da u 2 doze u razmaku od minimum 6 nedelja.

*Alexx* -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (15.12.2011 15:42:44)

IZVORNA PORUKA: mihi

Alexx mora da se da u 2 doze u razmaku od minimum 6 nedelja.

Super informacija. Nego, mene sad interesuje sledeće: da li može da se desi da dete ipak fasuje boginje, i ako ih fasuje, da li su u blažem obliku (ja pretpostavljam da jesu)?

mihi -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (15.12.2011 15:56:19)

Može Alexx prema kliničkoj studiji proizvođača manje od 0,1% vakcinisanih.

Verus -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (15.12.2011 16:02:40)

Helena vakcinisana po americkom protokolu, sve je proslo ok[sm=smiley1.gif]

mihi -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (15.12.2011 16:38:15)

Znači dobila je protiv ovčijih boginja a nije BCG?

Jeca* -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (16.12.2011 7:59:50)

Ja sam protivnik ove vakcine. Lukine drugarice mama je lekar. Deca su joj rodjena u Americi i tamo vakcinisana regularno svim vakcinama pa i ovom. A realno čak ni ona nije pobornik iste, a sad ću vam reći njeno obrazloženje kad sam je pitala, koje je slično i onome kako ja razmišljam. Ova vakcina "pije vodu" u sredinama gde su boginje maltene iskorenjene, kao što je u Americi. I kad svi prime vakcinu po rodjenju onda se to maltene ravna sa tipa rubeolama, kojih evo ni kod nas u razvijenim sredinama nema jer su deca vakcinisana MMR-om.  E sad, ova vakcina posto ne pruza 100% zastitu postoji verovatnoca da dete ipak dobije boginje (verovali ili ne njena cerka ih je dobila prosle godine kad su svi u vrticu imali, iako je vakcinisana...toliko o tome). Takodje, vakcina ne pruza vecnu zastitu vec ima ograniceno dejstvo pa kaze jos gore je da stitis dete recimo do puberteta ili nekih zrelih godina, pogotovo musko, pa posle da ga raspale boginje u srednjoj školi, pa da potencijalne posledice budu veće. ETo...tako i ja razmišljam...ako su već boginje maltene kao grip u našem podneblju onda ih lepo preleži dete kad ih zakači i gotovooooo. Nije ni meni svejedno i ne volim ni ja da mi se dete jednog dana drapa, ne daj Boze ima temp i muci sa boginjama, ali kapiram to kao "normalnu" deciju bolest i cekam da nas sretne. Moj sestric ih trenutno ima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (16.12.2011 8:03:33)

Prirodni imunitet je najbolji.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tijatija -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (17.12.2011 10:17:47)

Ja nisam imala boginje, dali ja mogu da primim tu vakcinu ??? Deca su mi prelezala kad sam ja bila trudna sa najmladjom ( ja se nisam zarazila) i radila sam u trudnoci razne testove koji su pokazali da nisam prelezala. Nekako nebi volela sad ( ili uopste) da ih dobijem, jer sam citala sto si stariji to se teze podnosi..

poseydon. -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (25.4.2012 11:00:10)

IZVORNA PORUKA: mihi

...
Dok vakcina nije u redovnom programu vakcinciju u pravu si Jeco stvar je stava da li je detetu dati ili ne, ali kad postane obavezna i zakon nas na to obavezuje nema više dileme.

nepostoji zakon u srbiji pod kojim je vakcinacija obavezna... svaki roditelj ima pravo da odbije vakcinaciju svog dijeta ukoliko smatra da je to pogresno i potpuno nepotrebno njegovom dijetu,samo se potpise na karton i to je sve... nema nikakvih zakonskih sankcija ni prilikom upisa u vrtic ili skolu i apsolutno niko nema prava da vam trazi vakcinalni karton pri upisu djece... vakcinacija je strogo zabranjena pod obavezom u EU i ona je tamo kao i u srbiji cisto dobrovoljna bez ikakve prisile... ko nevjeruje prije nego sta napise neka provjeri kod svog pedijatra ( nemogu sada da nadjem na netu gdje su srbijanski doktori to javno prezentovali ) ... jedini zakon koji je donesen je taj o neobaveznoj i dobrovoljnoj vakcinaciji ... na desetine hiljada roditelja sirom svijeta je tuzilo proizvodjace vakcina jer su im djeca pomrla ili dozivila velika i trajna ostecenja posle vakcinacije,takvih slucajeva sudjenja imate na youtube citav niz i morali su da donesu zakon po kome vakcinacija nije obavezna ali ako zelite vi da vakcinisete svoje dijete morate da potpisete... taj vas potpis ih oslobadja sudske tuzbe kako one koji su dali pa tako i one koji proizvode vakcine od bilo kog krivicnog gonjenja...

minavb -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (25.4.2012 11:03:54)

Nedjoooo, Nadooooo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]