Jeca* -> RE: Vakcina protiv ovčijih boginja (16.12.2011 7:59:50)
|
Ja sam protivnik ove vakcine. Lukine drugarice mama je lekar. Deca su joj rodjena u Americi i tamo vakcinisana regularno svim vakcinama pa i ovom. A realno čak ni ona nije pobornik iste, a sad ću vam reći njeno obrazloženje kad sam je pitala, koje je slično i onome kako ja razmišljam. Ova vakcina "pije vodu" u sredinama gde su boginje maltene iskorenjene, kao što je u Americi. I kad svi prime vakcinu po rodjenju onda se to maltene ravna sa tipa rubeolama, kojih evo ni kod nas u razvijenim sredinama nema jer su deca vakcinisana MMR-om. E sad, ova vakcina posto ne pruza 100% zastitu postoji verovatnoca da dete ipak dobije boginje (verovali ili ne njena cerka ih je dobila prosle godine kad su svi u vrticu imali, iako je vakcinisana...toliko o tome). Takodje, vakcina ne pruza vecnu zastitu vec ima ograniceno dejstvo pa kaze jos gore je da stitis dete recimo do puberteta ili nekih zrelih godina, pogotovo musko, pa posle da ga raspale boginje u srednjoj školi, pa da potencijalne posledice budu veće. ETo...tako i ja razmišljam...ako su već boginje maltene kao grip u našem podneblju onda ih lepo preleži dete kad ih zakači i gotovooooo. Nije ni meni svejedno i ne volim ni ja da mi se dete jednog dana drapa, ne daj Boze ima temp i muci sa boginjama, ali kapiram to kao "normalnu" deciju bolest i cekam da nas sretne. Moj sestric ih trenutno ima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|