|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcina protiv ovčijih boginja
15.12.2011 15:40:01   
mihi
Alexx mora da se da u 2 doze u razmaku od minimum 6 nedelja.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 26
15.12.2011 15:42:44   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: mihi

Alexx mora da se da u 2 doze u razmaku od minimum 6 nedelja.

Super informacija. Nego, mene sad interesuje sledeće: da li može da se desi da dete ipak fasuje boginje, i ako ih fasuje, da li su u blažem obliku (ja pretpostavljam da jesu)?

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 27
15.12.2011 15:56:19   
mihi
Može Alexx prema kliničkoj studiji proizvođača manje od 0,1% vakcinisanih.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 28
15.12.2011 16:02:40   
Verus
Helena vakcinisana po americkom protokolu, sve je proslo okuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 29
15.12.2011 16:38:15   
mihi
Znači dobila je protiv ovčijih boginja a nije BCG?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 30
16.12.2011 7:59:50   
Jeca*
Ja sam protivnik ove vakcine. Lukine drugarice mama je lekar. Deca su joj rodjena u Americi i tamo vakcinisana regularno svim vakcinama pa i ovom. A realno čak ni ona nije pobornik iste, a sad ću vam reći njeno obrazloženje kad sam je pitala, koje je slično i onome kako ja razmišljam. Ova vakcina "pije vodu" u sredinama gde su boginje maltene iskorenjene, kao što je u Americi. I kad svi prime vakcinu po rodjenju onda se to maltene ravna sa tipa rubeolama, kojih evo ni kod nas u razvijenim sredinama nema jer su deca vakcinisana MMR-om.  E sad, ova vakcina posto ne pruza 100% zastitu postoji verovatnoca da dete ipak dobije boginje (verovali ili ne njena cerka ih je dobila prosle godine kad su svi u vrticu imali, iako je vakcinisana...toliko o tome). Takodje, vakcina ne pruza vecnu zastitu vec ima ograniceno dejstvo pa kaze jos gore je da stitis dete recimo do puberteta ili nekih zrelih godina, pogotovo musko, pa posle da ga raspale boginje u srednjoj školi, pa da potencijalne posledice budu veće. ETo...tako i ja razmišljam...ako su već boginje maltene kao grip u našem podneblju onda ih lepo preleži dete kad ih zakači i gotovooooo. Nije ni meni svejedno i ne volim ni ja da mi se dete jednog dana drapa, ne daj Boze ima temp i muci sa boginjama, ali kapiram to kao "normalnu" deciju bolest i cekam da nas sretne. Moj sestric ih trenutno ima user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 31
16.12.2011 8:03:33   
minavb
Prirodni imunitet je najbolji.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 32
17.12.2011 10:17:47   
tijatija
Ja nisam imala boginje, dali ja mogu da primim tu vakcinu ??? Deca su mi prelezala kad sam ja bila trudna sa najmladjom ( ja se nisam zarazila) i radila sam u trudnoci razne testove koji su pokazali da nisam prelezala. Nekako nebi volela sad ( ili uopste) da ih dobijem, jer sam citala sto si stariji to se teze podnosi..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 33
25.4.2012 11:00:10   
poseydon.

IZVORNA PORUKA: mihi

...
Dok vakcina nije u redovnom programu vakcinciju u pravu si Jeco stvar je stava da li je detetu dati ili ne, ali kad postane obavezna i zakon nas na to obavezuje nema više dileme.

nepostoji zakon u srbiji pod kojim je vakcinacija obavezna... svaki roditelj ima pravo da odbije vakcinaciju svog dijeta ukoliko smatra da je to pogresno i potpuno nepotrebno njegovom dijetu,samo se potpise na karton i to je sve... nema nikakvih zakonskih sankcija ni prilikom upisa u vrtic ili skolu i apsolutno niko nema prava da vam trazi vakcinalni karton pri upisu djece... vakcinacija je strogo zabranjena pod obavezom u EU i ona je tamo kao i u srbiji cisto dobrovoljna bez ikakve prisile... ko nevjeruje prije nego sta napise neka provjeri kod svog pedijatra ( nemogu sada da nadjem na netu gdje su srbijanski doktori to javno prezentovali ) ... jedini zakon koji je donesen je taj o neobaveznoj i dobrovoljnoj vakcinaciji ... na desetine hiljada roditelja sirom svijeta je tuzilo proizvodjace vakcina jer su im djeca pomrla ili dozivila velika i trajna ostecenja posle vakcinacije,takvih slucajeva sudjenja imate na youtube citav niz i morali su da donesu zakon po kome vakcinacija nije obavezna ali ako zelite vi da vakcinisete svoje dijete morate da potpisete... taj vas potpis ih oslobadja sudske tuzbe kako one koji su dali pa tako i one koji proizvode vakcine od bilo kog krivicnog gonjenja...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 34
25.4.2012 11:03:54   
minavb
Nedjoooo, Nadooooo

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu poseydon.)
Direktna veza do poruke: 35
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here