lesli -> RE: AD kapi (30.9.2019 12:58:17)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Meni su u Mercku rekli da se uvozi i dalje Vigantol, ali nisam proveravala po apotekama, jer još imamo u bočici koju sam dobila. Mi smo sa Vigantolom krenuli negde nakon 3. meseca, kada sam ga i nabavila, pre toga smo bili na Babytolu (mislim da je bio bez omege, više se i ne sećam, ali uzela sam taj neki koji su nam prepisali u porodilištu). Ali mi je naša pedijatrica na sistematskom pre 10 dana rekla da grešim, jer se Vigantol više ne preporučuje, zato što nema Omegu kao Babytol D3 + DHA Omega. To je OVAJ. Šta vi kažete, zanima me šta mislite sve mame, a ako virnu ovde, zanima me posebno šta kažu Maslačak, Mili, Lesli, Hvala :) Dunja, hvala sto cenis moje misljenje...ali maslacak i mili su ti pouzdanije po tom pitanju. Ja jesam prirodnjak, ali nidje veze sa medicinom, farmacijom i biologijom :) Ja mogu da ti kazem sta smo mi uradili. Bebitol (taj d3 + k1) smo izbacili pre kraja 3. meseca, na svoju ruku. Prosto, smetao joj je (najgore grceve je posle njega imala u koje god doba dana da ga popije) i ja nisam htela da je mrcvarim. Tada smo presli na vigantol. 1 kap dnevno. I pila ga je redovno dok god sam se ja ispumpavala. Kada sam prestala i nju prebacila na aptamil, pogledala sam kutije aptamila i zitarica i presabrala pribliznu kolicinu vitamina D koji ona unese u toku dana i odlucila da joj vigantol ne treba svaki dan. Davala sam joj po kap kada se set_im (3-4x puta nedeljno) Bili smo nedavno na kontroli sa godinu dana i rekla sam pedijatru sta radim. Kaze ok, da nastavim sa tih 3-4 kapi nedeljno u zimskim mesecima.
|
|
|
|