|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vigantol / AD3 kapi
19.12.2011 10:42:15   
Nina777
Pa i ja sam se prepala jer sam svasta procitala, a moja beba je mala, ima 4,5 meseca a fontanela skoro zatvorena. A isto je i nama doktorka objasnila da glavica raste po savovima i da se retko javljaju komplikacije i da pratimo rast glave, ali opet se brinem oko toga...

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 651
19.12.2011 11:25:55   
* Unina mama *
Prvi put cujem za ovako nesto... Moja cerkica je na ad od rodjenja. Skoro je napunila devet....user posted image

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 652
26.2.2012 11:02:30   
hana11
Preporucujem so. Vigantol Ad kapi to nam je pedijater i rekao da uzimamo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 653
26.2.2012 11:43:21   
Nina777
Hana, za sta souser posted image

(odgovor članu hana11)
Direktna veza do poruke: 654
13.8.2012 8:37:05   
Anoniman
na otpusnoj listi pise Vit D3 400ij . sto znaci sta ? Od 15og dana treba da pije d3 koliko dnevno ?

(odgovor članu Nina777)
  Direktna veza do poruke: 655
13.8.2012 9:38:52   
cockic
to ti je D3 200 samo taj ima,a to 400 znaci koja je doza.ako su one od 200 jedna kap ima toliko znaci treba dve kapi.barem su nama tako rekli.
ja ovo dajem dve kapi a vigantol sam sinu 1 kap jer je valjda jaci.

ja dajem dve kapi kad se setim jer pije ad i sad ima sunca pa da nepreteram.ja sam njoj dok je samo sikila dva i po meseca davala redovnije sad kako je vise na dohrani a manje siki cesce zaboravim.mada ja mislim da ja i ne treba da joj dajem jer ga mleko ima.ali po neki put nece da joj steti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 656
13.8.2012 9:40:43   
Anoniman
e hvala cockic user posted image

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 657
13.8.2012 12:24:33   
Bebilina
Mi smo uzeli Natures Aid D3 kapi od 400iu/1ml i one se bebama i deci ispod 5god daju po 0.5ml, znaci doza od 200iu na dan. Deci iznad 5god daje se po 1ml.
Inace na uputstvu pise da su za dojene bebe i decu. Daju se tako sto se namazu na bradavicu ili cuclu i da se bebi da sisa 30sec. Vecoj deci se dodaju u hranu ili pice.
Ja maloj nisam davala D3. Jedno vreme je dobijala multivitamin koji i D sadrzi, ali ne ovako rano kao sto cu sinu. Njemu sam danas dala prvu dozu.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 658
18.8.2012 0:03:08   
MammaMia
Ne bih da vas plasim, ali evo sta se nama desilo: moja beba je iskljucivo dojena 6 meseci, a zatim smo presli na kombinaciju mog i ad mleka (Nan, a posle Aptamil) pa potpuno na ad. Prevremeno je rodjena i verifikovana joj je osteopenija (slaba gustina kostiju), rahiticno oboljenje, dakle manjak D vitamina. Po preporuci neonatologa davala sam joj 3, a zatim nakon posete metabologu 2 kapi Vigantola (ja sam ustvari davala D3 200, u apoteci su mi rekli to je isto). Sada ima 7 meseci, dakle posle samo mesec dana od prelaska na ad mleko u kombinaciji sa 2 kapi D3, malena je dobila hipervitaminozu D vitamina uz povisen kalcijum i fosfor, koja moze biti vrlo opasna po srce, bubrege, krvne sudove. Sve je otkriveno na vreme, nadam se, D vitamin je na gornjoj granici, javili smo se u Tirsovu gastroenterologu zbog slabog apetita i iznenadne averzije prema mleku otkako smo presli na ad mleko. Ukinuli su nam kapi, savetovali da predjemo na kravlje jer ima manje D vitamina, ali ja jos ne bih. Ima 7 meseci ali je po korigovanom uzrastu to beba od 4 i po. Zasada pije zamrznuto humano mleko koga jos malo imamo, u mesavini sa Aptamilom. Od juce smo uveli i jedan obrok Nutricijin Infatrini, mleko za posebne namene, energetski i po sastavu najjace koje postoji (a i ceni), jer ima averziju od mleka, pije ga samo dok spava i to ga mrcvari po sat vremena, pa ako popije manje kolicinski da nadoknadi. Muka ziva. Inace sam ja sve vreme mislila da ona ima GER (refluks), oblik bez povracanja, celu sam temu iscitala. Radlovic, gastroenterolog iz Tirsove je veliki strucnjak, odmah je provalio o cemu se radi. Perisic u nasem slucaju potpuno omanuo, isla sam privatno kod njega (da cujem jos jedno misljenje, a cula sam olajavanje kolege i sefa Radlovica), pitam ga dok jos nisam znala dijagnozu, kakve veze ima D vit sa apetitom, on kaze: Nikakve! A jos u skoli se uci (nego ja zaboravila) da je tipican simptom hipervitaminoze D upravo gubljenje apetita, odnosno anoreksija!
Naravno, nemojte odmah da panicite, nas slucaj je ipak drugaciji jer smo zbog pocetne dijagnostikovane osteopenije primali terapiju na bazi fosfora i kalcijuma. Ali ipak oprezno sa D3 kapima i ad mlekom, narocito leti.
Prekopirajte ovaj post i u Ger temu da posaljem poljubac ohrabrenja svim refluks mamama.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 659
18.8.2012 10:07:17   
ica82
Ne znam da li neko daje AD3 kapi , ne mogu da citam celu temu, nama je pedijatar rekao iskljucivo vigantol, ali ja to iskulirala i pocela AD, pa me zanima ako je neko davao do koliko meseci treba, pedijatar mi nece reci?

(odgovor članu MammaMia)
Direktna veza do poruke: 660
18.8.2012 10:14:36   
Mama.Veki
Ja dajem D3 kapi i to po 5 kapi, a pedijatar mi rece da nema da mu skodi ni ako mu dam vise user posted image I treba do godinu i po da se daju.

(odgovor članu ica82)
Direktna veza do poruke: 661
18.8.2012 12:48:01   
red3lilu
Od 15tog dana počinjemo sa Vigantolom 1 kap na dan do godinu dana svaki dan..

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 662
18.8.2012 13:50:56   
PoisonEve
Meni se desavalo da joj ne dam po nedelju dana, Jednostavno zaboravim, nije se to puno puta desilo.
Pretpostavljam da nece da skodi?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 663
18.8.2012 13:59:34   
Snelle
PE, ako je izvodiš napolje, a sigurna sam da da, onda nema panike, dobija ona vitamin D i od sunca.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 664
18.8.2012 17:10:35   
ivbo
Meni su u porodilištu rekli da koristim D3 kapi(valjda je ova komponenta A izbačena),4 kapi dnevno,do godinu dana.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 665
18.8.2012 22:31:13   
Odri Hepbern
I meni kao i Ribizli na otpusnoj listi pise Vit D3 400 IJ od 15-og dana. Nama je patronazna rekla da uzmemo Infant D3, a u porodilistu mi je jedna sestra rekla da mozemo i Vigantol. Ja sam se ipak odlucila za ove sto nam je preporucila patronazna, one se daju 2 kapi dnevno posto su od 200.

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 666
19.8.2012 15:31:27   
PoisonEve
Ljudi jel koristio neko vodeni rastvor AD3 kapi_?Skoro pa smo potrosili vigantol a imamo ovaj na lageru, samo ne znam kako se dozira a nemam uputstvo

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 667
19.8.2012 17:36:23   
Sanchy
D3 kapi dve kapljice dnevno ,komponenta A nije vise potrebna tako su mi rekli u porodilistu,vigantol nije dobar zbog nekih komplikacija mogucih nisam pazljivo slusala ne znam tacno kojih...medjutim i sa d3 treba biti oprezan jer u vecim kolicinama i on moze da ima negativne posledice cak postoji teorija da ukoliko beba u toku dana bude neko vreme na suncu ne treba davati d3 da ne bi doslo do predoziranjauser posted image ...

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 668
19.8.2012 17:52:17   
dijana1*
Ne znam kako pedijatri savetuju u Beogradu, ali meni su u BL rekli da dajem D3 kapi svaki dan u prvoj godini, a u drugoj i trecoj samo u zimskom periodu user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 669
19.8.2012 19:58:57   
ivbo
vidim da i uputstvu za D3 kapi stoji da se u prvoj godini života daju od dvije do pet kapi,ovisno od preporuke pedijatra(meni su u Trebinju rekli četiri),a nakon prve godine života - dvije kapi dnevno.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 670
21.8.2012 11:23:34   
pandina
Kako je to tako svima razlicito? Meni u otpusnoj pise Vigantol 1 kap na 2 dana.

(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 671
21.8.2012 11:37:21   
Mama.Veki
IZVORNA PORUKA: pandina

Kako je to tako svima razlicito? Meni u otpusnoj pise Vigantol 1 kap na 2 dana.

Vigantol je jaci od D3, pa samim tim se obicno daju 1-2 kapi, a D3, kako sto je vec neko napisao 2-5 kapi. Nama su rekli 4 kapi D3, pa posle sam mu ja smanjila na 2 ne znajuci da se razlikuju Vigantol i D3, pa mi je pedijatar rekao da dajem jedan mesec i po 10 da nadoknadim (a i bila je zima), pa onda od maja da produzim po 5 i tako do godinu i pol.

A i oni to odrede pipajuci im fontanelu na glavi, barem je tako moja pedijatrica uradila. Valjda tako odredjuju cvrstinu kostiju, ili sta vec. I plus ako je beba rodjena u leto, onda joj treba manje vitamina D user posted image

< Poruku je uredio Mama.Veki -- 21.8.2012 11:39:13 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 672
21.8.2012 12:38:16   
cockic
meni nije pedijatar rekao nego je doza oba puta i sto se tice za petra vigantol i za lenu D3 pisalo na otpusnoj listi u porodilistu.tako da sam ja kako su oni pisali i rekli davalauser posted image

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 673
22.8.2012 15:09:56   
zeci
da li vam je ikada iko spomenuo da bebe koje su na AD mleku, treba da piju kapi po racunici, koliko mleka popiju na dan po sastavu sa kutije se vidi koliko je to jedinica i onda doda jos koja kap...jer ako se daje i puna doza i uzima preko mleka moze doci do hipervitaminoze?
meni to nije rekao ni jedan pedijatar, vec babica i to sasvim slucajno, pedijatar u savetovalistu mi nikad nista nije pomenuo o tim kapima user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 674
22.8.2012 16:58:07   
Maja31
Mi koristimo Vigantol od petnaestog dana, jednu kap dnevno. Tako nam pise u otpusnoj, a i pedijatar nam je potvrdio, kada smo bili na prvoj kontroli, sa dve nedelje....

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here