doktorkakristal
|
KLARITA Dora je jos u porodilistu stucala bas puno,kada sam pitala neonatologe oni mi rekli to je normalno,po dolasku kuci ona krece da se zagrcnjava i cim je polozim u krevetac culo se vracanje hrane,krkljala je stalno mi obilazili pedijatre oni kazu zapusen nosic,ja sam znala jos tad da nije to jer je dete lepo disalo,tada je jos uvek lepo jela,bljuckala retko i po malo,stucanje se pogorsavalo,onda je kasnije krenulo izvijanje,stalno je bila na rukama jer cim je spustim ona se izvija,negde u trecem mesecu krece da odbija mleko ne svaki obrok i ne svaki dan,da bi kasnije situacija bila sve gora,opet mi po pedijatrima,oni je mere ona lepo napreduje,vracaju me kuci uz objasnjenje da dete ne voli mleko ,smesno kako beba moze da ne voli mleko kad samo za tu hranu zna,onda ja pocnem da slazem kockice malo ovde istrazivala i nadjem da se poklapa sa refluksom,kontaktiram Minu i ona mi kaze da se javim Perisicu,u medjuvremenu D je vec bila 4 mesec ja uvodim Milupa pirincane pahulje koje ona jede kako tako,menjamo sva mleka ni to ne pomaze i odlazimo Kod Perisica privatno U BG ,bez ikakvog snimanja odmah nam kaze da je refluks i kao posledica toga averzija na hranu,kaze odmah da se uvedu cvrsti obroci,muke su tek nastale,bez obzira sto je pila Nexium nije joj bilo bolje,jedva da je ista jela,to je bilo strasno,dete bukvalno gladuje,ni sad ne znam kako sam pregurala to,vremenom kako je bila veca tako je i prerastala taj problem i pocela da jede.Bitno je da za pocetak utvrdis sta je problem,onda ce sve biti lakse,tu sam da ti pomognem ,savetujem ti da se prvo dete izmeri pa onda da mu izvadis krv i urin jer urinarne infekcije mogu da stvaraju isto taj problem nejela,ako je i tu sve ok ,neka dete pogleda i deciji gastroenterolog,uvek mozes da dradis privatno uz abdomena detetu,ne cekaj pedijatre odradi sve sto mozes sama,bices mirnija.