mila83 -> RE: Kad dete laže! (5.7.2015 12:38:28)
|
Te situacije konkretno sto si opisala nisu strasne ako se ne ponavljaju cesto,bar po mom misljenju. I moji nekad hoce da se izvuku na taj nacin,stvarno ne cesto,ali to nikad ne prodje naravno i uvek pricamo o tome. Probaj strpljivo sa njom da pricas o tome,da kazes zasto to nije dobro,bitno je da ona shvati da to nije dobro zbog nje same,a ne zbog toga sto ces je ti uhvatiti u lazi. Ja cesto znam da poredim neke stvari,pohvalim ih npr.kada su dobro postupili a neki dan su ranije npr.slagali u slicnim situacijama,ili nadjem primer iz neke price ili crtanog i kazem kako to nije lepo i zasto. Nisam skoro imala tu situaciju,moji obicno hoce da slazu kada se svadjaju,ko je prvi poceo ili uradio nesto. Kazi da joj nece niko verovati kada bude nesto pricala,trazila..cak mozda i da probas da je stavis u tu situaciju,da oseti..mozda onda shvati da se tako gubi poverenje i da to nista dobro ne donosi.A onda joj daj nesto da uradi ili kaze da stekne odgovornost,mozda se bude osecala velikom i odraslom kada uradi to,ti je pohvalis naravno....Nadam se da sam malo pomogla.
|
|
|
|