Anoniman -> Kortikosteroidi u lečenju deteta (11.4.2009 1:08:23)
Luka je kao mali dobio više puta kreme sa kortikosteroidima... za mazanje obraza, za mazanje predela ispod pelene (uz naglasak: ni slučajno na jajca!)... Uvek je bilo naloženo da maže svega par dana (3-5). Nije mi se to tada sviđalo, ali nisam imala izbora.
Šta vi mislite o tome?
mihi -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (11.4.2009 1:13:11)
Svi ti kortiko preparati istanjuju kožu zato se koriste kratko i kad se mažu na otkriveni deo tela nema sunčanja jer ostaju bele fleke!!!!!
Anoniman -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (11.4.2009 1:21:01)
Da to znam, čak su mi dali i nešto za ujede, ne bih sada da lupim, bila je nestašica Fenergana, pa su mi dali nešto, mislim Synopen... i kada se njime maže ne sme se na sunce.
Mishica 77 -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (22.6.2010 0:51:57)
Meni uopšte nije jasno zašto svi lekari kažu da je Elocom blag i da ga zato mogu koristiti deca i trudnice. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] I ja sam ga koristila ali on uopšte nije blag, naprotiv.... spada u kortikosteroide jakog dejstva. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
mihi -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (22.6.2010 11:21:48)
Ne znam šta misliš kada kažeš jak. Ali Elokom ima najmanje neželjenih dejstava u odnosu na druge kortiko kreme. Šering je napravio preparat za koji kažu da stvarno ima najmanje nuz efekata .
lanajelena -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (22.6.2010 11:25:14)
Dusan ima sitne bubuljice po licu i jetrva mi kaze da mazem elokom njima se odmah povuklo,odem u apoteku i zena me ubedi da to nije nimalo naivno i da ako dodje do nekih ne zeljenih efekata nece mi biti prijatno kad bi ga odvela u dz,nesme doci u kontakt sa ocima,ustima,tako da sam od toga odmah odustala
ivak -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (22.6.2010 11:32:39)
Moja Ivana ima ekcem od rodjenjai kad se to prosiri moram da joj koristim kortiko kreme i koristimo Elocom,od svih kortiko na trzistu on ima najmanje nuspojava ali ako nemora netreba ga mazati na lice ili to raditi uvece u tankom sloju .
Anoniman -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (22.6.2010 11:38:23)
IZVORNA PORUKA: mihi
Ne znam šta misliš kada kažeš jak. Ali Elokom ima najmanje neželjenih dejstava u odnosu na druge kortiko kreme.
To je i meni dermatolog rekao kada mi je prepisao za lice u trudnoći.
Mishica 77 -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (23.6.2010 15:09:15)
Možda ima manje nuz efekata ali je i dalje jak, a šta mislim pod tim? Pa kortikosteroidi za lok. upotrebu se dele u četiri grupe prema stepenu jačine, a Elocom spada u III grupu tj. kortikosteroide jakog dejstva.
Dora89 -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (7.3.2018 13:51:02)
Da, ali neželjeni efekti su manje izraženi što je manja površina kože na koju se daje, i manje su izraženi nego kad se daju tablete ili injekcije.
mama Jo -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (7.3.2018 13:54:25)
A sta moze da se desi kozi ako se koriste kreme sa kortikosteroidima?
Mala Elena -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (7.3.2018 13:56:20)
Mi smo bili na pulmikortu... Mama jo, ne znam tacno ali znam da ne sme...
mama Jo -> RE: Kortikosteroidi u lečenju deteta (7.3.2018 13:59:07)
Znam da istanjuje kozu, mogu da ostanu neke fleke na kozi... Iz kojih razloga ste vi koristili ME? Mi smo sa J.jedva izbegli, iako je imala ozbiljan ekcem pri rodjenju...