magnolija -> RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca (11.8.2010 22:40:23)
|
IZVORNA PORUKA: Zille Moja hipotireoza je pocela u prosloj trudnoci, pre tri godine, ali tada nisam bila svesna toga. Kad sam se porodila primetila sam da sam depresivna i da sam sva otecena, a narocito vrat. Otisla sam na UZ i izvadila hormone i shvatila da sam zestoko bolesna. Ista priča. Dva meseca nakon porođaja ustanovljena mi je hipotireoza. To je bilo u februaru ove godine. Sreća pa sam samoinicijativno prestala da dojim sina nakon 3 nedelje, jer, iako tada još nisam znala da sam bolesna, bebac nije mogao da spava kako treba, non-stop je tražio da sisa, svakih pola sata, nakon toga je samo vrištao, ma čuda. Svi su me kritikovali što sam prestala sa dojenjem, kao, ma to su samo grčevi i tako dalje, ali, čim sam mu dala adaptirano, doveo se u red. Sad ima već sedam meseci i odlično napreduje. Doktori kažu da sam ja tu hipotireozu vukla godinama, mada, nisam imala nikakve posebne simptome, a i ne znam kako bi tako lako ostala u drugom stanju sa štitnom žlezdom koja uopšte ne funkcioniše. A zatrudnela sam iz prve (jedan odnos bez zaštite). Sad pijem letrox od 100mg, dobro se osećam, nisam se ni ugojila, čak sam veoma brzo skinula kg nakon porođaja bez nekog posebnog truda. Jedino što mi je u početku bilo teško da se brinem o mališi, bila sam premorena i depresivna i bilo mi je teško da se naviknem na ulogu majke. No, i to je prošlo, sad uživamo nas dvoje, imamo već 7 i po meseci i već se dobro poznajemo. Pozdrav za sve i nedajte se! Nije neki tamo hormon jači od nas, sve ide iz glave!
|
|
|
|