MaDi -> RE: Veronauka vs građansko vaspitanje (16.6.2011 8:48:07)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR E to je razlika po meni: veronauka ali ne samo o svojoj religiji. Kad se vise zna o drugim kulturama i religijama, ima se vise razumevanja.... Ovo bi bilo divno da deca koju zanima religija i koja pohadjaju veronauku da ne uce samo o svojoj veri vec i o drugim verama ali kao sto sam vec napisala ,malo je ne izvodljivo da deca od 7 godina uce o svim verama,ali bi vec u drugom ili trecem razredu mogli da polako ubace i druge vere,stim sto opet sve zavisi ko predaje veronauku,ako je pop,onda tesko da bi on deci pricao o drugoj veri,a ako je neka uciteljica onda je vec lakse...i jos jedna stvar dok sam citala postove ne znam ko je napisao na kontu mog misljenja da je glupo ocenjivati decu sto se veronauke tice,ne ja nisam mislila na veronauku vec sam mislila opsirno za sve predmete da je glupo sto nemaju ocene vec je opsino,mislim da je to neozbiljno i da deca neka onda ne shvataju skolu kako bi trebalo...isto tako svako dete bi trebalo da zna bar nesto o svojoj veri,a dete koje vera bas zanima ima roditelje koji ce ga dalje usmeravati ili sta vec,ne treba ni preterivati,svidja mi se post od jedne nase mame koja je rekla sta i kako je njena cerkica ucila u prvom razredu veronauku i to mi je skroz ok. I iskrena da budem to sto spominjete da se deca dele i odvajaju ako ova idu na veronauku ona na gradjansko ili po veri...tako nesto deca jos ni ne primecuju,ali je zalosno kada se deca vec odvajaju i odbijaju decu koja nemaju neke IN stvari... drugarica mi malo losije zivi i ima klinca drugi razred,mali ima jako malo drugara jer niko nece sa njim da se druzi jer on nema spajdermen ranac,nema nike patike,nema ovo onema ono... e zato bi bilo OK da se doda nov predmet ZA RODITELJE kako da vaspitaju decu i da deca ne gledaju druge kroz to sta imaju a sta nemaj,da ih ne odbacuju ako veruju u Boga ili u Alaha ,ako im je boja koze bela,zuta,crna... I zato dal dete islo na gradjansko ili veronauku nije bitno ako dete nije vaspitano i usmereno ka zdravim i normalnim stvarima...posto se bira ja sam za veronauku,nadam se da se necu pokajati tj da ce pop koji bude drzao cas mojoj cerci da joj na lep nacin objasnjava jer bude li tih prica o paklu ovo ono i da ima traume onda je ispisujem... jao zene sta li ce sledece da bude... ;))) BITNO DA SU NAM DECA ZIVA ZDRAVA NORMALNA VASPITANA I PRE SVEGA SRECNA A SVE DRUGO LAKO CE ....
|
|
|
|