gina -> RE: Veronauka vs građansko vaspitanje (20.11.2009 16:57:20)
|
Mi smo našeg sina koji je sada treći razred upisali na građansko vaspitanje. Uče o kulturi ponašanja, ophođenja, imaju radionice kao predstave gde pokazuju kako se snalaze u pojedinim konfliktnim situacijama itd. Protivnik sam veronauke u školama. Veronauka bi trebala da bude nauka o verama, zar ne??? A na veronauci se ne uči ništa osim pravoslavlja, a u ovoj zemlji ima i katolika, muslimana, protestanata... Šta je sa njima? Ta deca nemaju pravo na izbor onda jer im je građansko jedina opcija!!! Isto, ne mogu da prihvatim da ima toliko vernika i da u 21. veku ljudi i dalje ostaju toliko zalođeni Bogom i crkvom!!! Izgleda da je vera postala pomodarstvo jer 90% njih, nazovi, vernika ne živi po pravilima svoje vere. Ja sam o mnogo čitala i proučavala i pravoslavlje, i katolicizam, i islam ali sebe nigde nisam pronašla tako da i dalje ostajem nekrštena kao i moja deca. Ako požele kasnije, i ako sebe nađu u nekoj veri neka se krste. Mada znajući roditelje, nema ništa od toga [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
|
|
|
|