Anoniman -> RE: buducnost-istina ili teorija zavere (3.8.2010 0:45:42)
|
IZVORNA PORUKA: anuksunamun Postoje još neka tumačenja proročanskog značaja ovog dela Otkrovenja Jovanovog . Neki veruju da su konjanici počeli da jašu 1900. godine . Prvi jahač se , po ovom shvatanju , povezuje sa britanskim carstvom koje je bilo najprostranije u istoriji . Drugi , sa konjem koji je crvene boje , nalazi svog ekvivalenta u komunizmu i svoj put započeo je Oktobarskom revolucijom 1917. godine . Trećeg konja dovode u vezu sa velikom ekonomskom krizom u SAD 1929. godine . Ovome bi se moglo prebaciti da stavlja u centar pažnje američku istoriju prenebregavajući neke druge ekonomske katastrofe koje bi takođe mogao da predstavlja treći jahač . Četvrti konjanik - smrt jaše od 11. septembra 2001. godine kada se dogodio po mnogima najbitniji događaj posle Drugog svetskog rata . Neki tumači Biblije ovo povezuju sa starozavetnom Knjigom proroka Danila , u kojoj se govori o četiri zveri koje , prema opisu , podsećaju na stvorenja iz grčke mitologije . Četvrta od tih zveri je imala deset_ rogova . Svaka od njih predstavljala je po jedno carstvo . Deset_ rogova na poslednjoj , najkrvoločnijoj zveri zapravo su deset_ careva poslednjeg carstva koje će simbolično prožderati svet . Prevedeno na srpski, pokokace se nuklearkama..Ja tebi, ti meni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Inace, Otkrovenje Jovanovo je jedan od najalegoricnijih tekstova ikada napisanih...Ne znam da li je moguce pravilno ga odgonetnuti...
|
|
|
|