Anoniman
|
A jel mora nova tema? Pa ovde je već reč o supi... Ja ću da ti napišem (recept za jednu sasvim običnu supu, verovatno je spremam kao i svi ostali ), a ti ako hoćeš, prebacuj u novu temu! Uzmeš veeeeeeeeliku šerpu (ima supe za nas... 8-oro otprilike), naspeš vode, ubaciš neke kosti sa malko mesa (bilo koje kosti nakon što očistiš pile, ili neki deo teleine... u principu, ako voliš da jedeš bareno meso, ne moraju biti samo kosti, može i meso, ja po nekada ubacim cele batake), ubacim šargarepe... i ostavim da proključa, onda smanjim vatru da tek-tek malko brboće. I tako ga ostavim nekih 2 sata. Ni ne gledam u supu, eventualno pogledam povremeno dal treba dosuti još vode. Onda stavim nekih... 1-2 supene kašike vegete, ostavim tako 15-30min da brboće, izvadim meso i šargarepu, supu procedim i vratim u nju šargarepu i zakuvam domaće rezance (moja svekrva ih pravi). Ako sam kuvala meso u supi, iskoristim ga za glavno jelo, uz krompir pire i sos od paradajza. ps. Supa se ne kuva poklopljena. Znam da je vegeta kancerogena, ali šta nije? Naravno, za ovaj postupak imam vremena samo nedeljom ili ako sam na godišnjem, jer ne volim da ostavljam upaljen šporet i da odem od kuće...
|