Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 29.5.2013 16:01:45
|
|
|
|
dunja RR
|
Tu sam .. sutra mi rade (piše reviziju na izveštaju) u Frontu, čula sam se dr. koji me operisao pre godinu i po. primiće me ujutru, još ne znam da li će mi on raditi, ali verujem da ću biti u dobrim rukama. bila sam u DZ po uput, i uzela fraxiparin iz DZ jer i dalje par dana moram da ga dajem sama sebi. Bila sam jutros u bolnici Zvezdara kod dr. koji me operisao pre 4 godine, i potvrdio je da je mešak aplatiran. Eto, želja mi je bila da mi on vodi trudnoću .. Ali rekao mi je da je fasciniran što sam zatrudnela uopšte posle onolike endometrioze, i da mu je to super znak i kaže da je uveren da će mi ipak uskoro voditi trudnoću. I meni je baš želja to ..
< Poruku je uredio dunja RR -- 29.5.2013 16:07:28 >
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 29.5.2013 16:08:43
|
|
|
|
NadaR
|
Naravno da hoce .
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 29.5.2013 16:28:59
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Ali rekao mi je da je fasciniran što sam zatrudnela uopšte posle onolike endometrioze, i da mu je to super znak i kaže da je uveren da će mi ipak uskoro voditi trudnoću. I meni je baš želja to .. Divno za ovo boldovano. Verujem ja da ćemo obe, sa Wiki zajedno da budemo debelice
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 9:06:21
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: pače Meni je kiretaža isto rađena u totalnoj,posle sam morala da ležim dva sata u bolnici,a koliko sam čula revizija posle porođaja se ne radi pod anestezijom. Neki dr. su intervenciju zbog BO, koja mi je juče rađena u Frontu, nazivali revizijom a neki kiretažom, pa po tome dođe isto, kontam rađena mi je samo jedna intervencija, a različito je nazivaju. A mene zanima da li ste nešto pile za grudi? Meni su grudi i dalje velike i nabrekle, bradavice isto, pretpostavljam da će to splasnuti uskoro. Devojke koje su bile u većim trudnoćama juče su u Frontu dobijale tablete za grudi (No prolaktin, tako nešto), ja nisam pitala, kontam da mi ne treba (bila sam 10. nedelja). Da li ste vi uzimale?
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.6.2013 9:10:46 >
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 10:33:06
|
|
|
|
Štetica
|
Dunja meni nisu davali nista za grudi. Bile su bolne i otecene jos 10-ak dana posle trudnoce i same su prosle.
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 10:36:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala mila
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 11:05:45
|
|
|
|
vikiveki
|
Koliko se ja razumem doktori revizijom nazivaju intervenciju koju rade posle porođaja,i to samo ukoliko prilikom porođaja ne izađe cela posteljica,tada je oni naknadno vade, a kiretaža je nešto drugo...bar ja tako mislim pošto znam šta je revizija,a kiretaža je ja mislim abortus
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 11:11:07
|
|
|
|
Sanja90
|
IZVORNA PORUKA: vikiveki Koliko se ja razumem doktori revizijom nazivaju intervenciju koju rade posle porođaja,i to samo ukoliko prilikom porođaja ne izađe cela posteljica,tada je oni naknadno vade, a kiretaža je nešto drugo...bar ja tako mislim pošto znam šta je revizija,a kiretaža je ja mislim abortus vikiveki jeste, tako je
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 11:11:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Meni su vadili samo posteljicu, tako da je to i revizija i kiretaža, potpuno isto, upravo zato na izveštaju i piše negde revizija, negde piše abortus imperfecta, a negde kiretaža. ista stvar jer je kod mene bio BO. Znači revizija može biti i bez porođaja, eto kao kod mene gde je samo posteljicu trebalo izvaditi (bila je velika i nije mogla sama da izađe, nije bilo krvarenja).
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.6.2013 11:14:44 >
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 1.6.2013 11:23:52
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Ali rekao mi je da je fasciniran što sam zatrudnela uopšte posle onolike endometrioze, i da mu je to super znak i kaže da je uveren da će mi ipak uskoro voditi trudnoću. I meni je baš želja to .. Ovo mi je ipak najdraze procitati Ne brini,Dunja,bice to dobro. Nisu ni meni nista prosli put dali za grudi,bas sam se i ja pitala,ali samo je posle neka 2 dana nestala i osetljivost i bol u grudima!
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:06:37
|
|
|
|
dunja RR
|
krenulo mi sada neko veliko krvarenje, izgleda kao ciklus. da li je moguće da dobijem 5 dana od revizije? deluje mi keo čista krv, nema za sada nikakvih komada i sl. A popodne me jako me boleo stomak, baš kao pred cicklus, još malo jače.
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:12:34
|
|
|
|
dijana1*
|
Dunja jesu li ti radili UZ posle revizije ? Ja sam posle kiretaze radila UZ i ostao je jedan ugrusak koji je izlazio po malo i dr mi je rekao da je normalno da se par dana cistim. Samo sam ja imala problem sto mi je materica bila zavalhena pa je tesko izlazio. Mozda je nesto ostalo pa se jos uvek ccistis
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:18:06
|
|
|
|
dunja RR
|
Jesu dijanče, radila mi dr. koja mi je i radila reviziju. Rekla je da ništa ništa nije ostalo, čak vrlo malo krvarenje je bilo.
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:35:44
|
|
|
|
dijana1*
|
Jao Dunja ne znam onda sta da ti kazem ali pretpostavljam ako nije jako krvarenje u pitanju da nije strasno ali ako ne daj Boze krene jako tipa da moras da menjas ulozak na 10 min onda se javi dr. Ali ako je na UZ sve cisto verujem da je u pitanju samo ciscenje.
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:38:41
|
|
|
|
serpica
|
Dunjice ja mislim da to nije ciklus,sve se jos cisti,prvi pravi ciklus ocekuj za mesec dana. I ja nisam krvarila uopste posle kiretaze,i nakon sedam dana pocelo,trajalo dva dana i prestalo.Prvu M sam dobila tacno posle mesec dana. Ljubim te
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 4.6.2013 22:59:29
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala vam devojke Onda je to to serpi. Videću koliko će da traje, malo sam se uplašila ..
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 0:04:35
|
|
|
|
Jole84
|
Dunjice nemoj da se plašiš,to je sve normalno eno pisala sam ti u temi-ciklus posle spontanog,čini mi se.
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 9:04:05
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala ti Jolence Sada se smanjilo krvarenje ali bolovi samo sevaju, dole nešto, pa zadnji deo leđa, moguće da se materica skuplja. Baš neprijatno.
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 9:06:47
|
|
|
|
daca77
|
Drzi se, Dunjice...bice sve u redu A reci mi koliko si dugo krvarila nakon laparo?
< Poruku je uredio daca77 -- 5.6.2013 9:07:21 >
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 9:09:56
|
|
|
|
J@n@
|
Dunjice, !
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 9:22:49
|
|
|
|
dunja RR
|
Janče
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 5.6.2013 9:30:44
|
|
|
|
J@n@
|
Dunjice, !Zaista ti se divim...koliko si hrabra i jaka...Znam da je off ali morala sam da napisem!
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 13.1.2015 19:32:13
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Ali rekao mi je da je fasciniran što sam zatrudnela uopšte posle onolike endometrioze, i da mu je to super znak i kaže da je uveren da će mi ipak uskoro voditi trudnoću. I meni je baš želja to .. Sada čitam šta sam onomad pisala, i eto, bi baš kako je moj doca i rekao - ipak mi je hvala dragom Bogu, vodio sledeću trudnoću i porodio me. Svaka trudnoća je jako dobar znak, jer telo kasnije lakše prepoznaje narednu trudnoću ...
< Poruku je uredio dunja RR -- 13.1.2015 20:03:31 >
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 14.1.2015 11:50:06
|
|
|
|
Lota
|
dunjice, i meni zatreba ova tema. Nemam puno vremena, na poslu sam, pa procitah samo ovu stranu. Prvo me je obradovao tvoj ticker - beba od 7 meseci . Eto, sve prodje i na kraju uglavnom bude kako treba. Ja u petak idem na reviziju. Interesuje me da li cu odmah moci da funkcionisem normalno ili je potreban neki period oporavka? Reviziju ce mi raditi pod opstom anestezijom, 7 punih nedelja trudnoce, ali je plod juce odgovarao 6+0, dakle nije velika trudnoca.
|
|
|
|
RE: Razlika kiretaža / revizija? 14.1.2015 12:00:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Mila žao mi je što je na kraju ipak zatrebala tema, ali kao što sam ti već rekla, samo razmišljaj da je trudnoća, iako nije bila dobra, pozitivan znak, i sledeći put će telo lakše prepoznati trudnoću, i sve će biti kako treba. Znam da nije lako, ali moramo dalje ...moramo. Sama revizija ne boli, radi se u kratkotrajnoj totalnoj anesteziji, posle ćeš imati možda blage bolove, ali ništa ne izdrživo. Naravno nemoj se puno naprezati neko vreme posle revizije, biće blagog krvarenja. Mala pauza, neka dva tri ciklusa, pa da nas obraduješ! Kao što si sama rekla, sve prođe i na kraju uglavnom bude kako treba. P.S. moja je slično - bila u 8. nedelji.
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.1.2015 12:02:38 >
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.