tanya -> RE: Razlika kiretaža / revizija? (19.11.2009 15:57:34)
|
Evo naleteh slucajno na ovu temu,pa rekoh da se prikljucim.Naime ja sam proslog septembra isla na abortus,jer sam bila na rentgenu,a nisam znala da sam trudna.Odmah sam se posavetovala sa ginekologom kao i sa geneticarem i posto su utvrdili da postoji veliki rizik od X zraka resila sam se za abortus.E,sada posle abortusa uradjenog u Betaniji na otpusnoj listi mi je pisalo da je kiretaza otezano uradjena s obzirom da mi je grlic pun oziljka od serklaza koje sam radila sa prvom trudnocom.U prevodu to otezano je znacilo da nisu lepo mogli da ociste matericu.Posle prve kontrole koja je sledila 7 dana posle intervencije su zakljucili da mi se dosta krvi zadrzava u materici,ali su hteli da me redovno prate,tako da sam bukvalno svaki 5 dan isla u Betaniju na vaginalni ultrazvuk.Na kraju su odlucili da sakecaju prvu menstruaciju da vide da li ce ta krv sama izaci,jer nisu hteli da me izlazu ponovnoj intervenciji,s obzirom da sam rekla da se bojim jer zelim jos dece.Nazalost,i posle menstruacije pri ponovnom pregledu shvatili su da ipak priroda nije ucinila svoje,kako su se oni nadali da ce ta zadrzavana krv izaci sa menstrualnom,tako da sam ipak morala na reviziju u novembru.Tako da se revizija ne radi samo posle porodjaja,nego moze da se desi kao i kod mene. Uglavnom za zene koje ne zele da zadrze plod ginekolozi govore o abortusu,a kada zena ima spontani onda je to kiretaza,mada je u sustini to isto.Barem sam ja tako shvatila. ps:nadam se da ste shvatile sta je pisac hteo da kaze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
|
|
|
|