Dora89 -> RE: Dobar=Glup (25.2.2018 17:39:52)
|
Nažalost, u današnje vreme uglavnom izjednačeno. Ljudi se povezuju međusobno isključivo iz interesa - ili zato što neko ima pare, ili zato što im treba pomoć na poslu ili u školi, ili zato što im treba društvo za izlaske itd. U svakom slučaju, svi gledaju da imaju korist od nekoga. Pa sam se prilagodila. Trudim se da pomognem kome mogu, ako imam dovoljno vremena i sredstava. Biram ljude u životu koji odgovaraju mojim kriterijumima, trudim se da im svojim postupcima ulepšam život, ali ne žrtvujem se ni za koga, nego se samo prilagođavam drugima koliko meni lično ne škodi i sve je ok. Odbacujem ljude koji su večito nesrećni, uvek se okolnosti okome na njih, svi su protiv njih i stalno im nešto treba. Život je previše kratak da biste provodili vreme sa ljudima koji vam oduzimaju energiju. Usluge činim samo najbližima i onima koji su mi nekad nešto pomogli. I ne žurim sa zaključivanjem kakva je ko osoba. Pritom samo gledam dela, reč u današnje vreme baš ništa ne znači. Čak se i plašim kad mi neko prečesto deli komplimente ili me puno hvali, jer obično se tako ponaša zato što mu nešto treba.
|
|
|
|