prase -> RE: Problemi sa kolima (27.2.2009 9:37:52)
|
Evo i ja da prozborim koju mudru... Čula sam negde da taj SMART nije pouzdan za balkanske uslove jer mu ne odgovara "kvalitet" našeg goriva. Meni je svojevremeno bilo čudno što je npr. u Francuskoj hrana u prodavnici (ne u restoranima, moram da napomenem) jeftinija nego ovde, a benzin skuplji. Onda mi je mm objasnio suptilnu razliku između tog benzina i ovoga što mi zovemo benzin. Kaže, u vreme kada si mogao sa pograničnom propusnicom da pređeš u Mađarsku, oni su samo tamo tankovali gorivo. Kaže da je svaki auto na gorivo sa mađarske "Shell" pumpe leteo kao metak, uključujući i fiću koji je pripadao mm-ovoj babi - samo tada je mogao da prebaci kazaljku preko 80 km/h [sm=smiley36.gif] Ja inače pojma nemam da radim bilo šta oko auta, osim da okrenem odgovarajući broj telefona. Čak nemam ni vozačku dozvolu, a izvozala sam časove još 1998.! Jednostavno, nije došlo na red... Planiram da polažem sad dok sam na porodiljskom, ali čisto sumnjam da ću i kad počnem da vozim naš auto više da se informišem o tome šta se kako radi na njemu. Prvo, auto je star 2 godine i ništa mu ne fali, drugo - ako i to počnem da radim, onda mm gubi jedini značajan posao koji je do sada imao (voženje auta na redovan servis, promena guma kad za to dođe vreme i registracija) [sm=smiley36.gif] Treće, nisam ubeđena da ću se navozati ni kada položim, jer ni u ludilu ne bih išla autom na posao - radim u centru grada, gde nema parkinga ni za leka, a imam autobus koji mi staje ispred zgrade u kojoj živim i ispred firme. Jedino je zgodno imati auto i vozačku kad imaš malo dete, pa nisi vezan za kuću kad je loše vreme... al' za to je malko kasno, videćemo za 2. dete [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|