Urbana -> RE: PETICIJA za međunarodno usvajanje - Intervju: Janja Batič alias Agnes77 (29.8.2010 13:50:04)
|
IZVORNA PORUKA: Tatamata Intervju: Janja Batič alias Agnes77 Tokom prilično dugog postupka usvajanja dete ne raste u stomaku, ali ipak raste u srcu! Agnes77 je sa suprugom u postupku usvajanja dve romske devojčice iz Makedonije i njena duga borba je izazvala velike simpatije i podršku Ringeraja zajednice pročitajte intervju... Agnes prvo sam procitala ovaj intervju, a potpom pogledala slike misleci da je sve gotovo, reseno i odobreno. Odusevila si me tvojim entuzijazmom i prosto sam bila zadivljena da neko danas moze biti u stanju da svet posmatra toliko kroz roze naocare. Moram da ti kazem da pre nego sto sam nastavila da citam dalje postove, odmah su mi pale na pamet sve one NL emisije, price od mog kolege.....zasto Holandjani ne usvajajnu decu iz Bugarske i Rumunije......i uopsteno sa Balkana, a posebno ne romsku decu. Govorim ti o Holandjanima, jer ako neko usvaja decu bez predrasuda iz celog sveta, onda su oni sigurno ubedljivo na prvom mestu. Ali eto ucestalost losih primera i losa iskustva ponekad su ispred zelja. Jednostavno ..... mnogi su imali probleme ne toliko sa usvajanjem, jer oni su bili spremni i "legalno" su ih kupovali, kao sto bi i ti mogla, ali ta nomadska deca su ili znala pobeci ( posebno ako su usvojeni posle pete godine ) ili se pak znala sira bioloska porodica nakaciti na vrat usvojenim roditeljima. U svakom slucaju oni to vise ne rade. Ako se ne varam ovaj tvoj slucaj je upravo taj primer. Dakle Romi u dogovoru sa zvanicnom institucijom prodaju decu. U svakom slucaju ja ti zelim svu srecu, i da uskoro usvojis decu ( ovu ili neku drugu )
|
|
|
|