choopa choops -> RE: Trudnice, imate li prednost u redovima za čekanje? (16.5.2016 22:35:05)
|
Neki dan u gin. ordinaciji "zauzmem" drugo mjesto. U međuvremenu doalzi dosta žena, jedna žena sa djetetom od otprilike 4 godine, i jedna trudnica 7 mjesec. Trudnica inače došla da sredi neke papire jer je izašla iz bolnice na svoju ruku nakon napada bubrega. Jasno se vidjelo da ima pomalo bolova, ništa strašno što i ona sama kaže, ali bolovi su bolovi. U međuvremenu dolazi moj red, ja jasno i glasno kažem: AKo se svi slažete ja bih propustila ovu trudnicu, ipak je iz bolnice izašla?!" Možda jedna žena se onako složi sa mnom, ostale ćute, gledaju me nekim čudnim pogledima. ne dozvoljavam da se moja ideja ne sproved u djelo, kažem sestri: "Neka ide ona prije mene!" Trudnica se izvinjava krivo joj, žao joj žene sa djetetom i td. Nakon što je ušla, kaže meni, onako pomalo ljutito, neka baba što je došla sa tom ženom sa djetetom: Pustite onda i i ovu ženu sa djetetom, mala ne može više da čeka! Kaže žena: "Pustite i mene onda!? I mene propustite!" Ja kažem: Nema problema ako mislite da treba slobodno izvolite ako se ostali slažu ja nemam ništa protiv. Iskreno malo sam bila razočarana...Onoga momenta kad sam rekla da se propusti trdunica, svi su nekako mumlali, a ova je našla za shodno da traži da se pusti preko reda. Ja imam troje djece, a zbog ove posjete ginekologu i propustanja drugih sam kasnila po dijete u školu, jer je muž čuvao drugo dvoje. Zatim tu je bila i jedna svježa porodilja, kojoj je beba sigurno manja nego to dijete od 4g. Ne znam, ne želim da griješim dušu, ali nikada ne bih vodila dijete sa sobom u DZ. Ona trdunica nema gdje da ostavi to čedo u stomaku i na jedvite jade je propustiše, ali ovo mi nije jasno nikako...Ne znam da li sam bila ljuta ili tužna što ima takvih ljudi! [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|