nina26 -> RE: Spermogram i spermokultura (22.1.2011 9:57:11)
|
IZVORNA PORUKA: pari Drage, od jula se nisam javljala jer posle loseg spremograma moj mm nije sve do pre dva dana uradio bris...moram priznati da sam bila prilicno ocajna zbog toga... Rezultati su ok, nema nijednu infekciju. Zakazali smo kod dr Vinke Vukotic za sledecu nedelje (kod nje smo i bili u julu). Njegov tadasnji spremogram je bio sledeci: broj spermatozoida 7.5mil/ml, ukupan broj 25.5mil, progresivno pokretnih a)0.27, b)0.14, pokretnih 0.17, nepokretnih 0.42, leukociti 0.02, vitalnost 0.71, vol.ejakulata 3.4, ph 7.4, konzistencija normalna, normalni oblic 0.43, patološki oblici 0.57. Koliko shvatam jako je mali broj :( videla sam da su vasi mm uzimali razne terapije...Da li mislite da to vredi ili treba odmah pokusati sa inseminacijom ili VTO? Pari, ovo sto pises 0.27 cita se kao 27% ili kako? Ako ti je br progresivno pokretnih 27% to je ok, i dovoljno je za prirodno zacece, sve ispod 25% je jako slabo. Inseminacija tu ne pomaze samo VTO,tako su bar meni rekli, radili smo insem. sa 13 % pokretnih naravno nije uspela.
|
|
|
|