Anoniman -> RE: Spermogram i spermokultura (1.6.2010 16:08:56)
|
IZVORNA PORUKA: Nejtiri IZVORNA PORUKA: Dudu25 na analizi pise ovako volumen 1,5 ccm ph 8,2 viskoznost srednja broj sprematozoida 23 broj zivih sperm 50 broj nezivih sperm 50 broj brzo progresivnih 10 broj sporo progresivnih 10 broj neprogresivnih 10 broj nepokretinh 70 sad moze li mi neko reci nesto vezano za ovo, on je i u decembar radio spermogram ali dr mu nista nije bio dao od lekova niti rekao da bilo sta pije,ali mislim da ovaj put hoce jer cini mi se da je los ovaj nalaz cim ima broj nepokretnih 70 Mila ovo su referentne vrednosti lab gde mm radi, pa ti uporedi: REFERENTNE VREDNOSTI Volumen: 2.05-5.0 Boja: bledozuta Viskozitet: 0 Likvefkacija: zavrsena pH: 7.2-7.8 Kon.sperm: >20 x 10*9/L Pokretni posle 30min: >45% Na nalazu iz druge lab pise: 25-100% Slabo pokretni: Nepokretni: <45% NOrmalni oblici: >50% Patoloski oblici: >50% Le u vidnom polju: 1-2 Er. u vidnom polju: 0 Ep.celije u vidnom polju: 0 Fruktoza: pozitivna Stepen pokretljuivosti: 3-4 Oblik kretanja: 1-2 Aglutinacija: nema Nadm se da ce ti pomoci, mila Evo draga, pisala sam danas Dudu ref. vrednosti, to dobijes [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|