bluka -> RE: Spermogram i spermokultura (27.4.2010 10:18:15)
|
IZVORNA PORUKA: pepino Ukupna kolicina sperme 5 ml Broj sperm. u 1 ml: 41.000.000 Ukupan broj spermat: 220.000.000 Pokretljivost: 75% Progresivno pokretnih: 40% Srednje pokretnih: 20% Slabo pokretnih: 15% Nepokretnih: 25% Viskoznost(sta god to znacilo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ): uobicajena Aglutinacija:prisutna (++) Morfologija:Morfoloski patoloskih oblika 35% količina, broj, pokretljivost, morfologija (na nalazu mm normalne vrijednosti su više od 30%) - sve odlično! što se tiče aglutinacije (sljepljivanja), na nalazu mm piše da je normalno do 5% (on ima 5%), koliko je to plusića (jedan, dva ili tri) ne znam možemo li shvatiti. mm je istovremmenu uradio i spermokulturu i to je ok. sve u svemu, mislim da je ovo dovoljno dobar nalaz za ostvarivanje prirodne trudnoće, ukoliko su ostali faktori ok. e sad, znam da su muškarci jako teški kad trebaju oni raditi nalaze, ali ako krenete u ozbiljno ispitivanje (i eventualno vto) moraće opet svakako ponoviti nalaze. jer, na žalost. ne važe ni nalazi od prije dva-tri mjeseca a kamoli tri godine! pepi, ne nerviraj se oko starih nalaza, bilo pa prošlo!
|
|
|
|