Verus -> RE: Spermogram i spermokultura (28.4.2009 20:04:24)
|
anchi sada vidim spisak sorry, ja zurila i ne citam sve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]IZVORNA PORUKA: Ana80 Vec sam pisala cini mi se ali valjda se niko nece ljutiti sto se ponavljam! Prvo mu je dr. prepisao klomifen, vitamin E i L-karnitin. Malo smo promenili ishranu, vise povrca i zitarica, na jednom sajtu smo nasli ovaj spisak: - vitamin E (dnevno 400 i.u.) - vitamin C (dnevno 1000 mg) - vitamin B12 (dnevno do 300 mcg) - folna kiselina (dnevno do 800 mcg) - selen (dnevno od 100 do 800 mcg) - cink (dnevno 60 mg) - L-karnitin (2g dnevno) - acetil-L-karnitin (1g dnevno) - L-arginin (4g dnevno) - (vrati se par stranica, pisala sam o njemu) To su stvari koje su potrebne za kvalitetniji spermogram. MM je pio sve sem Acetil-L-karnitin jer ga nismo nasli. Pored naziva su dnevne doze i po tome je pio. Sad je prestao da pije cink, kazu da sa njim ne treba preterivati. Neke drugarice su spominjale tablete Speman, nasla sam na netu nesto o njima, kazu da su jako dobre i na biljnoj su bazi pa mozda i to uvedemo. Inace je nepusac i ne pije, sto je jako vazno, i mesecima spava bez donjeg vesa, ne tusira se jako toplom vodom, bitno je da ne greje taj deo tela i da mu je komotno. Valjda je sve to uticalo.
|
|
|
|