dr boba -> RE: Spermogram i spermokultura (16.1.2010 23:08:04)
|
Draga Griti, dobrodosla! Mm i ja smo u istom problemu, s tim sto je njegov spermogram mnogo losiji, nikada nije bio u referentnim vrednostima. I nama se desilo da posle terapije vitaminima,mineralima i Proxeedom, koji se preporucuju za poboljsanje spermograma njegovi rezultati budu losiji od onih kada nije bio pod terapijom. Paradoksalno, ali se desava. Brisevi, spermokultura, hormoni, uz nalaz ok.On je sada na terapiji klomifenom koji je ordinirao urolog pa cemo videti, javljam... E sada, mislim da jeste malo poranili, proces spermatogeneze traje 70-75 dana, tako da ste trebali da sacekate jos 10-ak dana, a to sto ste radili na bebi ne bi trebalo da utice, naravno ako ste ispostovali pravilo 3-5 dana apstinencije pre davanja uzorka. Takodje, da bi se dobila prava slika o broju leukocita, preporucuje se da mokri pre davanja uzorka. Ne znam koliko sam ti pomogla, ali savetujem, ako nije do sada, da poseti urologa koji ce obaviti kompletan pregled i iskljuciti moguce uzroke takvog stanja. Mada, mislim da 65 miliona nije tako los rezultat, blizi je donjoj granici, ali mi sanjamo tu cifru[sm=smiley13.gif]. Nadam se da je sa tobom sve ok sa ginekoloske strane... Zelim vam puno uspeha, da sto pre ugledate vase [sm=rozacrtici.gif] i povuces nas sve za nosice[sm=smiley9.gif]
|
|
|
|