Ana RR -> Pileće polpete sa tikvicama (14.7.2010 15:08:55)
|
[img]http://www4.slikomat.com/10/0714/vl8-IMG-71.jpg[/img] Sastojci: 2 manje tikvice, oko 400 g (350 očišćenih) 300 g fileta belog mesa 6-7 crnih maslina 1 jaje 50 g dimljenog kačkavalja 4 kašike tj. oko 100 g kukuruznog brašna na vrh noža praška za pecivo prezle ulje 200 ml kisele pavlake 100 g rukole so Postupak: 1. Tikvice očistiti, izrendisati, posoliti jednom kašičicom soli i ostaviti da puste vodu. 2. Pripremiti sos - pola pavlake i 50 g rukole samleti u seckalici. Dodati drugu polovinu pavlake i promešati, posoliti po ukusu, pa staviti u frižider da se hladi. 3. Meso i masline samleti u seckalici. Dodati jaje, ocedjene tikvice, kačkavalj i prašak za pecivo, izmešati. 4. Dodavati kukuruzno brašno malo po malo i mešati, dok se ne dobije gusta lepljiva masa. 5. Kašikom izvaditi lopticu ove mase, spustiti u činiju sa prezlama, pa i odozgo posuti prezlama, da se ne lepi za ruke. Rukama formirati šniclu/polpetu manju od dlana, prečnika oko 8 cm, debljine 1-1.5 cm, spuštati u tiganj čije je dno u tankom sloju pokriveno uljem. Pržiti sa obe strane dok ne porumene, ne na najjačoj vatri (npr. 4 ili 5 na skali od 6). 6. Tople polpete servirati preko preostalih listova rukole, prelivene sosom. Po želji ukrasiti maslinama. Od ove mere dobije se oko 16-17 malih polpeta.
|
|
|
|