Tumbet (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Ana RR -> Tumbet (9.7.2010 19:55:32)

[img]http://www4.slikomat.com/10/0709/bjz-IMG-25.jpg[/img]

Sastojci:

500 g krompira
500 g plavog patlidžana
500 g sveže crvene mesnate paprike
200 ml ulja
500 ml soka od paradajza
1 kašika šećera
1 glavica luka
3-4 čena belog luka
so
biber
peršun

Postupak:

1. Krompir oguliti i iseći na tanke kolutove pa ostaviti u hladnoj vodi. Patlidžane oprati i bez guljenja iseći na kolutove debljine ½ cm, posoliti i ostaviti bar pola sata da im so izvuče gorčinu. Paprike očistiti od semena i iseći na krupnije komade.

2. Pripremiti sos. Izdinstati crni i beli luk na malo ulja, naliti kuvanim paradajzom, posoliti ako sok nije dovoljno slan, i dodati ravnu kašiku oštrog brašna, i kašiku šećera, pa sve zajedno kuvati na tišoj vatri da se sos malo zgusne.

3. U posudi sa debelim dnom na srednjoj temperaturi ugrejati 200 ml ulja pa propržiti krompir, u dve ture, bez mešanja, po 8-10 minuta, tj. toliko da krompir postane mekan ali da ne dobije boju. Ocediti od ulja i poredjati ga na dno vatrostalne činije, posoliti. Na istom ulju propržiti kolutove plavog patlidžana, u dve ture, dok patlidžan ne omekša. Ocediti od ulja pa poredjati preko krompira, posuti sa malo soli i bibera. Na istom ulju propržiti papriku, 15-ak minuta, dok ne omekša, pa ocediti i poredjati preko patlidžana. Sve preliti paradajz sosom i staviti u rernu na pola sata, da se zapeče. Pred služenje posuti svežim peršunom.




*Alexx* -> RE: Tumbet (9.7.2010 21:44:03)

Kakva je to posuda sa debelim dnom? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Lu -> RE: Tumbet (9.7.2010 21:47:38)

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjda[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.

Ana puna si iznenađenja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Ana RR -> RE: Tumbet (9.7.2010 21:50:35)

Našla sam fantastičan blog sa receptima, sve što sam probala je zaista sjajno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ovo nisam pravila jer ja ne volim paprike, ali deluje jako ukusno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bluka -> RE: Tumbet (9.7.2010 21:55:44)

pored cooks and bakes ima još fantastičnih kulinarskih blogova sa našeg govornog područja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Ana RR -> RE: Tumbet (9.7.2010 21:57:33)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

ja sam sasvim slučajno naletela na taj blog, listajući dizajn zonu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bluka -> RE: Tumbet (9.7.2010 22:05:26)

evo par tipova: neretvanska nostalgija, palachinka, da mi je nešto slatko, sweet corner, voće i povrće.

a tumbet je odličan!




*Alexx* -> RE: Tumbet (9.7.2010 22:25:29)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Kakva je to posuda sa debelim dnom? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zardeva.gif[/image]

Šerpa ili lonac ili tava od inoxa sa debelim dnom, valjda[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
U tome samo ispržiš krompir pa onda redaš u vatrostalnu.



Kapiram to, ali ne znam kako izgleda, tj. koliko se razlikuje od obične šerpe. Možda to i imam, a ne znam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Tumbet (9.7.2010 22:27:05)

Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Tumbet (9.7.2010 22:31:31)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Alexx, potpuno je nebitno, možeš u običnom tiganju propržiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Onda dobro, onda me baš briga za posudu sa duplim dnom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stranica: [1]