RE: Raspričala se deca :) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

MamaNecaVo -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 0:21:42)

Briga mene,ali opteretim se psihicki.
Em treba mmr da primi ovih dana,pa ovi nabace mutav...Mislim sta da ti kazem.Ma koliko se covel pravio blesav,psiha je cudo.

Duškić -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 6:19:34)

Nevena bas tako samo lenj, ne treba da skacete nego trazi da ti kaze sta hoce. Moja se tako inatila pa se iznervira i naljuti, to im je najlakse.

Misha i Ljisha -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 7:21:24)

Nevena i moja D je relativno kasno propricala. Drugar rodjen jedan dan kasnije je vec sklapao recenice i recitovao pesmice a ona znala da kaze recimo 20 reci [sm=smiley36.gif], evo je sad. Javi se opusteno na telefon, cak zna brojeve pa nazove babu i dedu lepo kaze dobro jutro ovde Dunja da li je tu deda pa prica sa dedom [sm=jezicek.gif] a kad isto pomislim kolko sam samo cekala da progovori .....

Moji su odusevljeni njome i prosto ne veruju kako lepo zna da prica. Jos uvek nam je problem slovo R i ponekad L ali vec vidim da ce ona to uskoro da sredi sama jer bili smo kod logopeda i rekao je bez brige, dete zna da zvizdi i naucice isto tako i slovo R.

dddaca -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 9:35:04)

To uporedjivanje sa drugom decom mi je najteze padalo. Moja drugarica se porodila mesec dana pre nas. Njen mali rano progovorio, prohodao, znao pesmice, krupniji, ma bas se videla razlika. Srele se letos, ne moze da se uporedi koliko je malena sad naprednija od njega. U svakom pogledu. Zato, opusteno i pustite decu da ide sve svojim tokom.

MamaNecaVo -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 9:52:29)

Sustina se stavlja na uporedjivanje,ona mala je tako,onaj mali onako,a A nikako.
Ja se ne nerviram,pa Boze moj,nisu sva deca ista.Ali da te izbaci od koloseka to jeste pa razmisljas sve i svasta.

Nema vise skakanja,sada besni cim nije kako on kaze.U tim momentima "od besa" kaze nesto.Npr hteo je kalendar,pitam sta,kaze more.Na slici je bilo more.E tako vec moze.

dddaca -> RE: Raspričala se deca :) (25.1.2018 10:01:26)

Pa to ti kazem. Vidis da ima pomaka. Nije kod svakog deteta isto. Na kraju, ako nisi sigurna da li je sve kako treba, odvedi ga u razvojno savetovaliste. Cisto da te malo smire, mada po ovome sto pises ja mislim da je A jedan sasvim dobar dasa [sm=smiley1.gif]

mama Jo -> RE: Raspričala se deca :) (17.2.2018 16:31:44)

Kaze meni J.pre neki dan: ,,mama gde je moj bisafon"...
Joj boze kakve je suze prolila dok se nismo sporazumele da je bisafon - kisobran 🤣

IvanaSK RR -> RE: Raspričala se deca :) (18.2.2018 8:07:33)

Moja ne prica ni toliko. Nema pojma sta je sneg... Propricace. Ako ne do kada bude trebalo ici cemo kod lekara.

mama Jo -> RE: Raspričala se deca :) (18.2.2018 9:45:46)

Samo ce odjednom bukvalno... tako je bar moja J... sve nesto slabo, slabo... i odjednom

veselicaa -> RE: Raspričala se deca :) (18.2.2018 11:59:30)

Ni Nina ne prica,samo ono osnovno,A je znala svasta kada je bila u njenom uzrastu.

suzi kju -> RE: Raspričala se deca :) (18.2.2018 12:05:16)

Moje mackice se odlično sporazumevaju, imaju neki njima svojstven macin komunikacije. Pričaju bas dosta reci, povezuju u rečenice od max 3 reči, ali imaju masu reci koje nemaju veze sa tim što hoće da kažu, lopta je puta, bakua je jabuka, andja je za emu aći, a andja za sebe govori Nađa ili nada [sm=smiley36.gif]

I mene je oduvek, i dok nisam imala njih dve, nerviralo to upoređivanje dece, i ume to i da pogodi i da navede na razmišljanje i svašta nešto padne na pamet.

mama Jo -> RE: Raspričala se deca :) (18.2.2018 14:17:33)

Moja J.je npr.imala istu rec za dve stvari- ,,ebe" su bile zepe ali i hleb... pa kad kaze ebe nismo znalinda hoce da joj obujemo zepe ili da jede hleba 😂

I ja se slazem da ih ne treba uopredjivati, bukvalno je svako dete prica za sebe.... posebno bez uporedjivanja da oni to cuju 😊

Srecko47E -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 1:13:02)

Mi znamo samo ba ba i to bi bilo to.

Duškić -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 3:23:50)

Moji se sporazumevaju nekako, cerkica nam prevodi koliko puta.
Kako ne razumete on hoce to i to...

Sarav -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 8:34:32)

Beba od jutros BA..BA.. I baca štipaljke po sobi[sm=smiley36.gif]

Srecko47E -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:21:03)

Kod nas je takodje ba ba po citav dana.

Anck Su Nmaun -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:23:57)

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Kaze meni J.pre neki dan: ,,mama gde je moj bisafon"...
Joj boze kakve je suze prolila dok se nismo sporazumele da je bisafon - kisobran 🤣

[sm=jezicek.gif]
Meni je sad zanimljovo kad V pocne da nam objasnjava do besvesti na svom Kineskom[sm=jezicek.gif]

Srecko47E -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:26:00)

Ja jedva cekam taj period.Tada su nekako najzanimljiviji.

Sarav -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:30:34)

Imamo za sad par nazovi reči u upotrebi, ba-baci, ma-mazi, uka-ruka, dada-daj ili seka, mama i tata.

Anck Su Nmaun -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:31:54)

Sarav koliko je stara?
V je jako lenj da prica

Srecko47E -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:31:56)

Sa 7meseci ne mogu ocekivati ne znam sta ali i ovo je putanje dal misli stvarno na babu oli brblja tako.[sm=smiley36.gif]

Sarav -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:33:50)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Sarav koliko je stara?

28.će imati 11 meseci

Anck Su Nmaun -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:35:45)

Pa vi ste super [sm=smiley36.gif]
Kod nas samo mama i tata...za ostalo se mislite sta sam rekao [sm=jezicek.gif]

Srecko47E -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:36:52)

Napredna deca!Ja sam propricala sa 2.5 oa i me ocekujem vov efekat.[sm=smiley36.gif]

Sarav -> RE: Raspričala se deca :) (23.2.2018 10:44:11)

Ma rano je i nama za progovaranje, bitno mi je da ima kakvu god vokalizaciju. Tek treba da se razvija svest i govor.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>