RE: Porođaj u vodi (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

ana77 -> RE: Porođaj u vodi (8.5.2012 17:08:01)

Meni stvarno zvuci super :)! Hajde bas bi mogla ti da se porodis u vodi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pa da nam preneses iskustva jer kazu da je to nekako najbolje za bebu i mamu (ako se naravno nije odlucila za epidural :D)! 

pandina -> RE: Porođaj u vodi (8.5.2012 17:33:20)

Javicu utiske :)

Bebilina -> RE: Porođaj u vodi (9.5.2012 18:04:19)

Na prvom sam potodjaju od kad sam usla u sobu za porodjaj bila u bazenu, do druge faze guranja- znaci poslednjih 20min. Tad sam izasla i porodila se na krevetu. Deo u vodi mi je u najlepsim uspomenama, osecaj je fenomenalan, olaksano kretanje, okretanje, voda oduzme tezinu, sve je opustenije i lakse.
Izasla nisam jer se ovde bebe ne radjaju u tom istom bazenu, vec iz drugog razloga. Naime beba je trebalo da preko mene 4h pre rodjenja dobije antibiotik, ali rodila se 2h od njegovog davanja. Nisu zeleli da rizikuju infekciju i savetovali su da ipak bude rodjena na suvim da bi se smanjio rizik od prenosenja preko vode.
Ovog puta planiram ostati u bazenu do kraja. Ima ih u klinici u koju planiram i nadam se da mi porodjaj opet nece biti prebrz da bih mogla da ispunim ovu svoju veliku zelju. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Porođaj u vodi (19.9.2012 15:52:13)

neko je stavio snimak sa porodjaja u vodi, i mogu reci da je fenomenalno... [sm=bravo.gif]

Ja sam 38 nedelja i idem na akupunkthuru i poradajacu se u vodi, ako sve bude u redu kao do sada... Bas sam sinoc bila u bolnici, i doktor je rekao da je to daleko najbolje...
To mi je i moja babica rekla, tako da cu ih poslusati, pa vam javljam utiske...

[sm=smiley1.gif]

pandina -> RE: Porođaj u vodi (19.9.2012 17:07:05)

IZVORNA PORUKA: pandina

Javicu utiske :)

Pukao vodenjak, pa mi nisu odobrili kadu.

Anoniman -> RE: Porođaj u vodi (19.9.2012 22:41:21)

Zašto? A kako se porodiš (u kadi, ili bilo gde) a da ti ne pukne vodenjak?
Mislim, kako je to povezano?

tanjicak79 -> RE: Porođaj u vodi (20.9.2012 10:06:36)

Kod nas samo u KBC Zvezdara ima porođajna kada, ali se u njoj ne završava porođaj. Već se u njoj boravi u poslednjoj fazi otvaranja grlića. Čula sam da je i bilo pokušaja porođaja u njoj, ali da baš nije išlo, jer nije baš praktična za samo rađanje bebe, a za to je bolji bazen koji je veći i komforniji.

E sad, neki lekari puštaju u kadu sa prokinutim ili puknutim vodenjakom, a neki ne. Kada je vodenjak ceo minimalizuje se mogućnost infekcije za bebu.

A moguće je da vodenjak ostane ceo skoro do samog kraja. Ja sam u prvom porođaju ušla u kadu kad sam bila otvorena oko 5 cm i u kadi sam dočekala napone. A tek kad sam legla na porođajni sto lekar mi je prokinuo vodenjak. To je moje iskustvo. I bilo je fantastično.

pandina -> RE: Porođaj u vodi (21.9.2012 8:23:49)

IZVORNA PORUKA: Tash

Zašto? A kako se porodiš (u kadi, ili bilo gde) a da ti ne pukne vodenjak?
Mislim, kako je to povezano?

Rece ti Tanjicak. U svetu je to na visem niovou, tako da vodenjak ne utice i ceo porodjaj se odvija u vodi. U Zvezdari se boravi u kadi samo u pripremi da bi se unekoliko obezbolile kontrakcije i ubrzalo otvaranja.

Meisje -> RE: Porođaj u vodi (9.5.2013 10:41:23)

Juce sam bila na kontroli I pitala za porodjaj u vodi. U bolnicama gde ja zivim ne praktikuju to sto znaci ako hocu u bazencetu moram kuci da se poradjam. Babice imaju svu opremu,nesto za odredjivanje koliko ima krvi u vodi.. Generalno kaze da zene to mnogo vole I da bas pomaze kod bolova. Ja mogu u.zadnjem trenutku da odlucim.gde cu I kako cu pa cu videti..
Ako bude u.vodi bice live stream na skajpu za rodbinu o ize prijatelje[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Meisje -> RE: Porođaj u vodi (25.5.2013 19:54:51)

Evo,ako ikad ikom bude trebalo kako to izgleda u Holandiji...
[img]http://www4.slikomat.com/13/0525/d7g-981564.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0525/g38-981710.jpg[/img]

Ne postoji ni jedan rizik samo zato sto je u vodi. Ako je pukao vodenjak a kontrakcije nisu pocele u roku od 8h onda kazu zbog infekcija da se ide u bolnicu.
Bebu mama sama prihvati rukama,babica pripomogne dok ne izadje skroz po potrebi, i stavi je na grudi. U kadi mogu da budu tata,starije dete.. Beba bude od pola minuta do dva minuta ispod vode pre nego sto se izvadi. Temperatura vode je 35C
Mozes da se brckas kad krenu kontrakcije pa izadjes,udjes kad hoces..a kad se porodis sledecih dana isto mozes sa bebom da se kupas. Ovde je porodjaj u kuci dozvoljen od 37-42 nedelje i u tom periodu mozes da rentiras bazen sa svom opremom. Placenta moze da se porodi u vodi ili napolju,kako god..
Ja sam ipak resila za prvo dete "na suvom",ali vise me uplasisli snimci porodjaja posto to nikad nisam gledala..jos se oporavljam...[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]