|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porođaj u vodi
19.11.2008 14:37:38   
Anoniman
Evo jednog iskustva KLIK

Pošto ja ne znam ništa ni o običnom porođaju, možda neka druga mama može da kaže u čemu je razlika između porođaja u vodi i na suvom? user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Porođaj u vodi
19.11.2008 18:53:00   
guppy RR
Ja znam samo teoriju, a ne praksu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
19.11.2008 23:01:52   
Anoniman
Ja neznam ni teoriju... Šta? Ženi je lakše dok ima kontrakcije ako je u vodi? Znam da je bebi prirodnije da izađe u vodu...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
20.11.2008 8:28:57   
Jeca*
Topla voda pojačava kontrakcije. Zato ginekolozi "zabranjuju" ženama da se kupaju u kadi punoj vodi ili djakuziju u toku trudnoće.
Ja sam razmišljala o tom tipu porođaja pošto je mogu u KBC Zvezdari, gde sam se ja porađala, ali ne znam. Nekako se bojim infekcija....nemam pojma, možda sam staromodna, ali nekako ne verujem da to još uvek dobro rade kod nas, a i čula sam da neki psihijatri ne preporučuju da beba izadje u vodu iako je to prirodna njena sredina.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
20.11.2008 13:39:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Jeca02

Topla voda pojačava kontrakcije. Zato ginekolozi "zabranjuju" ženama da se kupaju u kadi punoj vodi ili djakuziju u toku trudnoće.

Da li verujete da sam ja za to saznala tek u 8om mesecu tudnoće, do tada sam se sve vreme kupala u kadi, jako mi je prijalo.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 5
20.11.2008 14:19:04   
guppy RR
Ja sam čula i onaj deo te priče o tome, kako topla voda smiruje ženu i umanjuje osećaj bola, jer žena ne leži na leđima pa beba ne pritiska na kičmu.
Ja bih to probala, da sam bila trudna sa jednom bebom i da se nisam porađala hitnim carskim. I da... I da... :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
20.11.2008 14:24:51   
Anoniman
Kada sam ostala trudna, jedini cilj mi je bio da nađem indikaciju za carski. Što više čitam o tipovima prirodnih porođaja i o iskustvima žena na prirodnom porođaju... sve mi je žalije što se nisam prirodno porodila...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 7
20.11.2008 14:27:13   
guppy RR
I meni je žao što nije išlo pridodnim.. a vidiš, ja sam to htela, pa sam morala ipak na CR. Mislila sam - prorodni ću sigurno preživeti.. malo stisneš zube i u par sati si OK.
Ali nažalost i kod prirodnog ima svakakvih priča :(

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
20.11.2008 14:39:41   
Anoniman
Ima različitih priča, ali mislim da je neverovatan osećaj... Ah, šta sam ja tada znala, bila samo toliko klinka pre svega dve godine...

Čitala sam da negde preko (nisam zapamtila zemlju, pa ne bih da lupim), kada se majka porodi prirodno, onda bebu čim preseku pupčanik, spuste mami na stomak (stomak na stomak), jako nisko, i kažu da beba ima instinkt da se nogicama gura prema dojci, hajde da kažem da "odpuzi", do mamine dojke i sama počne da sisa. To sam čitala kao iskustvo jedne žene kojoj su to pričali pre nego što se porodila, pa nije verovala, i isprobala je...kaže - neverovatno, ali istinito! Navodno, to je jako dobro za dalje doenje. user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 9
20.11.2008 19:17:54   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Tasha

kada se majka porodi prirodno, onda bebu čim preseku pupčanik, spuste mami na stomak (stomak na stomak), jako nisko, i kažu da beba ima instinkt da se nogicama gura prema dojci, hajde da kažem da "odpuzi", do mamine dojke i sama počne da sisa.

ovo je tačno. Puštali su nama snimak porođaja, u školi za trudnice.To je tako lepa slika, ja sam se skroz naježila kad sam to videla.
Ja sam celog života govorila kako se nadam da ću se poroditi prirodnim putem i baš me stiglo to da moram na carski user posted image  Hvala Bogu da je se dobro prošlo. Uopšte mi nisu jasne žene (Tašo ovo apsolutno nije na tvoj račun), pogotovo estradne zvezde koje insistiraju na carskom rezu. Pa posle toga prvo imaš stravične bolove, pa ne možeš da podigneš svoju bebu neko vreme nego neko mora da ti je stalno dodaje, pa onda stomak nikako da se povuče jer su ti, kao što znamo, sekli mišiće pa treba vreme to da zaraste, pa nema mleka odmah, najčešće...Ma priroda je čudo i najbolje je prirodnim putem! Ali eto...kod mene ipak nije moglo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
20.11.2008 19:30:11   
guppy RR
Jeco, budi srećna... spasili su i tebe i dete.
Ja sam uz sve to zahvalna što postoji CR koji je spasio moju dečicu i mene... treba biti pozitivan user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 11
20.11.2008 22:55:12   
Anoniman
Jecika, ali ja zaista nisam imala ni jedan od nabrojanih problema... user posted image  Valjda sam ja neko čudo prirode! user posted image  Protiv bolova su mi dali kada sam se budila, i posle su mi nudili ali sam ja bila u fazonu da mene ne boli i da mi ne treba ništa. 5ti dan kada sam stigla kući, boluckalo je ako naglo ustanem, ali nije bolelo ako ustanem polako. Mleko jeste kasnilo, ali to nije bio problem jer beba nije bila sa mnom. No...sve sam to već napisala u temi CR! user posted image

Sada kada sam već krenula, moram da dopišem još nešto. Moje poimanje razlike između prirodnog porođaja i CR.
Prirodni porođaj: boli satima pre porođaja, boli sam čin porođaja, zašiju te (AKO ima potrebe), boli te rana posle...
CR (zakazani): odeš cool u bolnicu, uspavaju te, boli kada se probudiš, posle boli rana... Nekako preskočiš one silne sate bola pre poroda (AKO je zakazani CR)...

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 12
21.11.2008 7:40:39   
Jeca*
Izvinjavam se, pogresno sam shvacena. Ja sam na kraju ipak vrlo srecna. Htedoh da kazem da sam protivnik dobrovoljnog carskog reza, ali naravno da je on nekad neizbezan. U mom slucaju, ako mene pitate, moj sin je bio pametan. Dečko nije hteo da se spusti u porođajni kanal i morali smo na carski, ali time je sebi spasio glavu. Pošto je krupna beba, ko zna šta bi se desilo da je sišao, pa se možda zaglavio, pa ga izvlačili vakuumom i slično...pa skroz bi se "izgužvao", u najboljem slučaju. Ovako, izašao je zdrav, prav i odmoran...pupupu. Ja sam vrlo zahvalna!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
21.11.2008 8:53:14   
guppy RR
Jecika, ne ne ne, ja sam se naopako izrazila. Nisam htela reći, da treba da si ultra srećna zbog CR (i nisam mislila da nisi srećna u vezi toga).. već sam htela da utešim i tebe i mene, da smo kroz to prošle, da bi spasile svoje male bebike. Treba to uvek imati na umu, kad se setiš onih bolova. Tašo, ti si dobro prošla... pu pu pu.

A sad...
POROĐAJ U VODI?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 14
21.11.2008 9:15:35   
Jeca*
ha ha ha. . .dobih po prstićima user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 15
4.8.2009 15:25:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: eugenija

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

u Sarajevu ima samo u Državnoj bolnici taj porođaj u bazenu

To sam čula, i.. odlučuju li se curke za tako šta?

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 16
4.8.2009 15:27:18   
Anoniman
znam dvije cure koje su se porodile u toj kadi, bazenu, šta li je već, kažu da je mnogo lakše

valjda govore istinu, iz razloga što su im to bili drugi po redu porodi ...pa su ih upoređivale s prvim porodima

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 4.8.2009 15:28:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
4.8.2009 15:30:56   
eugenija
Meni ovaj moj porođaj tako lepo prođe bezbolno, a u vodi, ako je još lakše, pa ja ovako mogu dok god sam plodna da rađam.user posted image
Jako mi je tužno kada čujem da neko kaže: Nikad više!

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
4.8.2009 15:32:45   
Anoniman
nemoj da te Lu čuje user posted image user posted image user posted image user posted image

meni stvarno dosta dvoje ...doduše za sad jer nikada ne reci nikad

i meni su hvala dragom Bogu oba porođaja prošla jako lagano

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 19
4.8.2009 15:43:06   
eugenija
Tužno mi je iz razloga što bih volela da svi imaju porođaj kao ja i da se niko ne pati ni sekunde jedne, ali eto, iskustva su zaista veoma različita...

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
4.8.2009 16:36:09   
Verus
Pa rizika od pojacanih kontrakcije zbog tople vode nema, zato sto se voda dovede na temepraturu od 37C sto je prirodna temp. tela.  Moja drugarica se tako porodila, i kaze da je puno lakse, mozda i zbog tog polu bestezinskog stanja.  Imam drugaricu koja zivi u Danskoj, koja je radila kombinaciju akupunkture za bolove i onda porodjaj u vodi.  E ovo bi bio moj idealan porodjaj, jer ne volim sve te lekove, anestezije i druga vestacka sranja.
Ja bih se porodila u vodi, i hocu, ako budem imala priliku da to uradim u bolnici (ne ono kucna varijanta nikako), jer ako nesto krene lose, tu su doktori, operaciona sala, aparati itd. 
Porodjaj je sasvim prirodna stvar, pa tako i treba da bude tretiran.  Nazalost, zbog danasnje tehnologije i raznih opcija, postao je u puno slucajeva sve, osim prirodnog.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 21
4.8.2009 17:00:54   
Buba76
Da sam imala priliku i mogucnost ja bih ovo izabrala. Mislim da je super.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 22
4.8.2009 18:42:32   
Brand new mama
Sjecam se i one ruske varijante porodjaja u moru ili rijeci(bila sam klinka kad je to bilo na TV) i onda bebica samo isplivauser posted image user posted image  Kazu da je to prirodnije iskustvo za bebu posto ne mjenja drasticno sredinu...Vidjecu za mjesec dana kad budem birala bolnicu da li da se brckam ili ne..

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 23
4.8.2009 19:03:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Brand new mama

Kazu da je to prirodnije iskustvo za bebu posto ne mjenja drasticno sredinu...Vidjecu za mjesec dana kad budem birala bolnicu da li da se brckam ili ne..

Ovo meni nije jasno, jer... kakva je razlika dal će iz tebe na vazduh  ili iz neke druge vode na vazduh. Podjednako naglo izađe i iz te druge vode na vazduh. user posted image

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 24
3.2.2010 15:26:40   
LillyT
Juce je bilo reci i o porodjaju u kadi. Naime, u kadi moze da se boravi samo 1.5 sat i trudnica bira (uglavnom) kada ce da udje. Babica kaze da smanjuje bolove jer mlaz vode masira trticu i vaginalni deo, pa se u kadi dise samo prvi tip disanja. E sada, ok je da se udje sa nekih 6-7 cm, taman da najgori deo prodje, pa ako ste srecne ruke (ili bolje receno vagine) mozda se i porodjaj sam dogodi u kadi. Poenta ove kade je smanjenje bola, a ne da se bas sam porodjaj obavi u vodi.  

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

masa ili tara???
pisuljica

Maša (44%)

Tara (56%)

Ukupan broj glasova: 108

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here