Buba Mira
|
Imam ogroman problem. Moje dete ima povremene, ali sve gore napade besa i ja više ne znam šta da radim. Sad ti napadi besa postaju i nekako...agresivni. Malopre se desio jedan takav momenat: sele smo da crtamo. Tražila je da joj pokažem kako se crta ovo ili ono, ja joj crtala svašta, ona je crtala svašta, i tako. Odjednom, kaže, neću više da sedim na ovoj stolici, hoću na tvojoj. Odbila sam, jer sam se jedva uglavila u taj ćošak, a pritom ne vidim razuman razlog za taj zahtev. Ona počinje da se ljuti, ali uspevam da joj skrenem pažnju sa ljutnje na crtanje. Nastavlja da crta, ali eto, to nešto na papiru nije ispalo kako je zamislila, i ona u tom momentu pesnicom hvata olovku, i kao u horor filmu, kad neko zabada nož u nešto, počinje da zabija srce olovke u papir ispuštajući neke grozne zvuke, režanje, šta li! Srce olovke puca, ona udara, ja u šoku! Protresem je, zaustavim je, kažem hej, stani, sta to radis, ona reži na mene! Oterala sam je u sobu, urla već pola sata. Ja ne znam šta joj je. Ne razumem. U vrtiću je hvale, sve super. Kad sam je ranije pitala, kad je to radila, zašto to radi, kaže ljuta sam jer nisi ovo ili ono. Zna da taj bes ne odobravam, i opet. Ideje, predlozi?
|