Lu -> RE: Histerija (23.3.2009 7:10:42)
|
IZVORNA PORUKA: Verus Ja sam nju stavljala u time out, ili ti u cosak sto mi kazemo, sto moze biti odrednja stolica ili mesto u sobi, ako je kuca velika, svaka soba moze da ima to "mesto". Moze biti obelezeno na podu, sa nekim mali otiracem, sarenim, tako da deca znaju. Ja bih je stavila na tu stolicu, i lepo joj objasnila da mora da sedi tu 10 minuta (ako su stariji duze), i rekla joj da je to zato sto se ne ponasa lepo, jer apsolutno nema razloga da histerise kao sto cini. Takodje sam joj lepo objasnila da ako sidje sa stolice pre vremena, ostace 5 minuta duze za svako silazenje. Planiram da iste metode uvodim sa svojom decom jednog dana. Ne verujem u batine, nego u razgovor i ove metode kazne.....ali svi mi kazu da sa nekom decom nekada ne moze drugacije nego po guzici, sta vi kazete?? Moj avatar govori sve o batinama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a ova metoda kazne je sasvim prihvatljiva,daje djetetu vremena da u miru razmisli o svojim postupcima. Doduše treba proći vremena do toga,recimo moj mali i Tashin još ne mogu u potpunosti da shvate bit ove kazne,ja sam tek počela da ju uvodim ali se Roko smije kad kažem ideš u kaznu on misli da je to neka igra,ali naučiće... Zasada mu oduzmem igračke ili zabranim crtić i to razumije pita "pa zašto si mi uzela igračku" i onda slijedi obješnjenje a on fino kaže "oprosti mama neću više". Uglavnom mislim da ih češće trebamo nagrađivati nego kažnjavati jer tako se stvara zdrav odnos.
|
|
|
|