RE: Lady marmelade (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Verus -> RE: Lady marmelade (22.3.2011 16:08:00)

Znaci whipping cream je slatka pavlaka?
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Nije tecni slag nego whipping cream, slatka pavlaka je obicno malko sladja za razliku od one za kuvanje




Anoniman -> RE: Lady marmelade (22.3.2011 16:08:57)

Da




Verus -> RE: Lady marmelade (22.3.2011 16:09:58)

Super misice, znaci imam onda i to handy[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Samo ne smem jos da jedem, al pravicu za goste[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Lady marmelade (22.3.2011 17:03:32)

Verovatno je već gotov kolač, al ajd da kažem da sam ja pravila i u premalom plehu (pekla deset minuta duže) i u prevelikom (pekla kraće, dok se ne odvoji onako malo od ivice tepsije). Lepše mi je kad je deblje testo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ana RR -> RE: Lady marmelade (23.3.2011 14:33:12)

Super je ispalo, malo tanušno ali ne smeta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] mm je sinoć pola smazao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




MERYEN -> RE: Lady marmelade (25.3.2011 8:14:36)

Spremala sam i ja sinoc ,brzo i lako se sprema a i ukusno je[sm=smiley1.gif]




viking -> RE: Lady marmelade (9.5.2011 21:58:58)

Ja sam pravila Debelom ovu tortu za rođendan da je nosi na posao. Pošto ih ima više, napravila sam dve i to tako što sam prvo napravila jednu, zatim sam isekla skoro celu površinu na vrhu, oko 2 cm dubine (osim po obodu), izmrvila sam taj deo, pomešala ga sa filom i vratila u rupu koju sam izdubila. Zatim sam preko toga dodala malo džema od višanja. To je kasnije bilo u sredini.

[image]http://www4.slikomat.com/11/0509/12r-P41800.jpg[/image]

Onda sam ispekla drugu (istu) tortu i stavila preko prve, napravila duplu dozu fila i prelila preko.
Kupili smo i onu veliku bocu gotovog šlaga jer je tako zgodnije služiti u kancelariji. Bilo je super [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/11/0509/auo-P41800.jpg[/image]  




Ana RR -> RE: Lady marmelade (9.5.2011 22:06:03)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] bravo za ideju!!! Odlično izgleda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




viking -> RE: Lady marmelade (9.5.2011 22:25:15)

Pa kad ste me ubile u pojam sa onim fondanom, bila sam na ivici suza...a tad mi najbolje ideje padaju na pamet [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ana RR -> RE: Lady marmelade (9.5.2011 22:26:59)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ti si barem razmišljala o fondanu, ja se ni to ne bih usudila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Tortica extra izgleda, baš onako kako ja volim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




viking -> RE: Lady marmelade (5.1.2012 16:01:15)

Ja ću ovo praviti sutra, ali imam ideju da opet napravim dve kore a između da ubacim fil od maskarponea, pudinga od vanile i malo slatke pavlake (što je u stvari klasičan fil za tiramisu). Videćemo na šta će da liči.




viking -> RE: Lady marmelade (7.1.2012 0:02:52)

Evo ga, u tri koraka :)
[img]http://www4.slikomat.com/11/0106/cbw-IMG-02.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0107/ul2-IMG-02.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0107/68n-IMG-02.jpg[/img]




Ana RR -> RE: Lady marmelade (7.1.2012 13:09:01)

mmmmmmmmmm [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/love.gif[/image] kako si pravila fil? 




Anoniman -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 12:16:57)

Nestao mi papir za pecenje , sta da radim a da se ne zalepi ? Imam alu foliju [sm=zmeden.gif]




Anoniman -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 12:34:34)

khm




Olga75 -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 12:38:45)

nemoj da stavis ali foliju nego je poulji i pobrasnjavi




Anoniman -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 12:45:05)

Hvala Olga [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 21:02:50)

Lepsi je ovako nego sa papirom za pecenje , papir mi se uvek izguzva pa i kolac bude sa risevima [sm=smiley1.gif]




viking -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 21:05:37)

ja papir stavim samo na dno, ne sa strane




Anoniman -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 21:07:07)

ja uvijem onaj pleh kao da ce da se smrzne




Ana RR -> RE: Lady marmelade (10.4.2012 22:19:00)

IZVORNA PORUKA: ribizla

ja uvijem onaj pleh kao da ce da se smrzne


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Natalie018 -> RE: Lady marmelade (4.9.2012 9:29:08)

Stavila da se pece. Nemam taj uzani duguljasti pleh, sipala sam u obicni.. nadam se da nece biti pretanak kolac.
Prvi put sad pravim, a odavno se meracim [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Lady marmelade (4.9.2012 9:47:05)

Ja uvek pravim u običnom plehu, samo malo kraće pečem.




Natalie018 -> RE: Lady marmelade (4.9.2012 10:53:24)

Nedjo i ja sam malo krace pekla... (jedno 7 min), i mislim da ce biti odlican. Prelila sam ga glazurom. Jedva cekam da se ohladi, pa da ga napadnemo. [sm=smiley36.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]