Ana RR -> Čokoladna torta sa malinama (29.6.2010 9:41:08)
|
[img]http://www4.slikomat.com/10/0629/bym-IMGP11.jpg[/img] 260 g tamne čokolade 170 g maslaca 120 g šećera 2 Bourbon vanilin šećera 3 jaja 70 g oštrog brašna kašičica praška za pecivo 200 g svežih malina Maline operite i dobro ocedite, a čokoladu otopite na pari te ostavite da se hladi 5 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i ostavite sa strane. Maslac, šećer i vanilin šećer penasto izradite pomoću ručnog miksera. Dodajte jedno po jedno jaje i dalje miksajući na najvećoj brzini. Potom smanjite brzinu i u smesu dodajte otopljenu čokoladu. Potom lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju nežno umešajte maline. Smesu izlijte u okrugli kalup prečnika 24 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zagladite površinu kašikom i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 170°C 25-30 minuta. Torta će se lagano dići tokom pečenja i na površini će se napraviti korica koja će kasnije, kako se torta bude hladila, malo popucati. To je sasvim normalno. S druge strane, torta iznutra još mora biti vlažna. Je li torta dobro pečena najbolje je proveriti pomoću čačkalice. Ako ona izađe vlažna i ako na njoj ima malo smjese, to je upravo ono što tražimo. Pečenu tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak na dva sata. Prije posluživanja pospite je kakaom u prahu i ukrasite svežim malinama
|
|
|
|