NadaR -> RE: Upis prvaka (7.7.2012 23:44:08)
|
IZVORNA PORUKA: Maya21 Nisam našla temu, ako postoji molim moderatore da premeste ovo moje pisanije tamo gde treba [sm=smiley1.gif] Maki kreće u prvi razdred, ja sam u malo je reći frci kako će sve to izgledati u septembru. One tehničke stvari oko upisa smo završili, odabrali smo torbu i peratonicu, sveske sam ja kupovala još od kad pa imamo popriličnu zalihu raznih... IZVORNA PORUKA: krixtina isto i mi krecemo u prvi,najveca muka bila oko izbora torbe.gospodja svekrva odlucila da ce to ona da kupi,sto je i uradila,al je uzela ranac?![sm=smiley13.gif]ja lepo vratila u radnju,doplatila i kupila normalnu torbu za nju.U skoli smo vec odgledali po1cas od ucitelja i uciteljice,imali roditeljski IZVORNA PORUKA: krixtina ali mi smo se vec upisali,pa da ovde diskutujemo o tome sta sve treba za prvaka?[sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: Maya21 Ana tamo su samo tehnicke stvari oko upisak... ovde bismo da pisemo o necem drugom [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Maya21 mi smo uzeli ranac torbu, nisam htela onu cetvrtastu, ta mi je teza od ranca. Ovaj nas je bas bas ojacan, i ima aliminijumske neke sipke kao dodatno ojacanje IZVORNA PORUKA: ribizla A jesam ja dobro razumela ovo oko knjiga , da ce imati jedan komplet knjiga kuci a jedan u skoli ? Onda im i ne trebaju velike torbe , vec nekakav ranac za sveske kojih u prvom ima nekoliko i ranac za opremu [sm=smiley1.gif] Inace Aki ima converse ranac od pocetka drugog razreda , uzela sam onaj neunistiv i nepromociv , ima do srednje da ga nosi [sm=smiley36.gif] Nas je samo od onog nepromocivog platna , ne znam kako da objasnim bolje [sm=smiley36.gif] i ima jedan dzep napred , vrlo jednostavan , sa ojacanim kaisevima IZVORNA PORUKA: Maya21 za knjige ne znamo jos nista, nisu sigurni da li ce dobiti free ili ne... Maki ce ici u boravak pa ce knjige nositi kuci samo za vikend. A za uciteljicu ne znamo jos, jesmo izrazili zelju da nam bude jedna odredjena ali kod nje zeli jos oko 50 dece, vezu nemamo pa ne znam da li cemo uspeti[sm=smiley13.gif]uostalom sve uciteljice u nasoj skoli su dobre osim jedne pred penzijom, ta nam valjda nece dopasti [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: Maya21 nije mit jer poznajem nekoliko mama cija su deca kod nje isla, a i sama cinjenica da je pred penzijom je dovoljna da mi dokaze da su joj deca dojadila i da ne radi sa njima onoliko koliko je radila pre 30,35godina[sm=smiley1.gif] meni je ionako prevelika frka oko polaska u skolu, jos da dobijem nekog namcora samoubila bih se [sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: ribizla Pa valjda nece kod nje onda [sm=pikapoka1.gif] IZVORNA PORUKA: Tash Joj, mene ovo čeka sledećeg septembra... već mi je muka... ja uopšte ne mogu Luku da zamislim kako mirno sedi 4 x 45min i ćuti. Pa taj priča i u snu! [sm=smiley13.gif] IZVORNA PORUKA: Maya21 isto je i ovde... nema mira duze od 15min, pocinje da se buni i place u poslednje vreme ako nesto nece ili ako ga neko opomene, obicno oko domacih ih vrtica [sm=smiley29.gif] on kao da je u pubertetu, ne znam sta cu sa njim... IZVORNA PORUKA: krixtina Kod nas nije bilo reci da dobijaju2 kompleta knjiga,prosle god su i sveske dobijali,cak i napunjene velike peronice,ove se jos ne zna dal ce to dobiti.torbu sam uzela tvrdu,herlitz anabell,da se knjige ne guzvaju,posto nam je do skole5 km i morace da ide djackim busem IZVORNA PORUKA: Bebilina I mi septembra, i to bas na cerin rodjendan [sm=bravo.gif] krecemo u skolu. Ali malo je sve drugacije... Recimo nastava je od 9 do 3, ranac nam u startu ne treba vec samo torbica za knjige- lektiru sto se cita kod kuce... Takodje imamo uniformu, sve u bojama i sa amblemom skole, pa ne moramo da razmisljamo sta i kako kupiti. Ima radnji koje prodaju za te odredjene skole, sledece nedelje ce i u skoli biti postavljen stand i mozemo tu da probamo i odaberemo. Sto se pripreme za skolu tice imali smo roditeljski, jedan dan sa nama i uciteljicama i sledece je nedelje drugi dan samo za decu i uciteljice. Moja mala ce imati dve uciteljice. Posle toga ce nam one doci u poset__u, a skola je organizovala i piknike za prvake i porodice da bi se upoznali pre pocetka skolske godine. Skola nam je na 15min hoda (za mene trudnu [sm=smiley36.gif]) i peske cemo, tj ona skuterom koji tamo parkira. E sad dal brinem kako ce se snaci- jok ja, uopste [sm=smiley1.gif] Ove je godine isla u privatnu skolu gde su pored igre imali i individualne i grupne casove. Ostajala je do 1 ili 3, tako da je navikla. Sto se radne navike tice pocela je tamo da cita i svakog dana donosila po knjigu za lektiru. Znaci i to joj nije strano... E al da ce biti suza prvog dana skole, to hoce! Ne od prvacica, vec od mama kad ih odvedemo! Deca su uzbudjena, samo o tome pricaju, a meni knedla u grlu kad god se spomene... Eto, majcinski ponos, saznanje da je porasla moja devojcica, zenski hormoni i ne znam kako cu se iskontrolisati. Al necu biti jedina [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: krixtina a jesu vasi ucili slova ,mislim abecedu,da citaju?u nasem vrticu nisu,samo da prepoznaju i da napisu slova,ima u su 2-3 vrtica gde su ih ucili.mada kako kazu ucitelji oni su za to da ih uce u skoli a ne vaspitaci IZVORNA PORUKA: Maya21 da imali su svesku posebno za slova, posebno za garfomotoriku i posebno za matematiku radni list [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|