Sarav -> RE: Vakcine (26.10.2017 18:44:31)
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Problem je u tome stro je danas informacija mnogo dostupnija nego raije i sto nas sa svih strana bombarduju pricama ovo je dobro, ovo nije dobro. A kad cujes da nesto mozda nije dobro za tvoje dete, bez obzira koliko se trudis da ne verujes u to, postoji jedan crvic koji ti ne da mira. I onda i dalje citas i slusas kako to ne valja i vremenom pocinjes da verujes u to. Mi smo primili mmr, malo kasnije nego sto je to po kalendaru imunizacije predvidjeno. Znaci dete do sedme godine, tj. do revakcinacije nije potpuno zasticeno. Ono sto mene interesuje je da li to sto je primilo prvu dozu znaci da ce tok bolesti (ukoliko dodje do toga) biti blazi, da li je manja sansa da se razboli ili je sve kao i da je nije primilo? Taj deo mi je nejasan Dete je zaštićeno kad primi prvu dozu i onda se bolest neće javiti ako dete dođe u kontakt sa obolelim ili se eventualno javlja u blagoj kliničkoj formi. Revakcina služi za stvaranje trajnog imuniteta. Znači da postoji značajna razlika pri kontaktu sa obolelim kod vakcinisane i nevakcinisane dece.
|
|
|
|