Mariya -> RE: Pentaxim i Infanrix vakcina (24.3.2015 21:15:14)
|
IZVORNA PORUKA: mila83 Nista nam dr ne pricaju, samo bude pregled i odobri vakcinisanje..bar je kod mene takav slucaj, zivim u malom mestu. nema reci ni o reakcijama, eventualno kazu daj paracetamol ako bude imala povisenu T i to je sve...kod nas je dosta roditelja vrlo neupuceno.... U pravu si mila, i kod nas je tako, ako se roditelji ne informisu sami, dr. ih nece bas uputiti...Kad smo vakcinisali Lu,nismo imali pojma da postoji pentaxim, sestra u savetovalistu nam je rekla za njega. O uvodjenju cvrste hrane recimo, isto tako. Kad beba napuni 4 mesecam kazu pocnite sa povrcem, sa 6 meseci meso, pa kako uvoditi jaje i gluten i to je to. I ako se ne informises ili ne pitas ne objasnjavaju nista. Valjda se zato desava da bebe sa 4 meseca jedu vocni jogurt i keks i mleko[sm=hudicek1.gif]ali sad vec odoh u off. A sto se tice vakcina,oni ti u savetovalistu ne kazu nista, kazu moguce reakcije i to je to. Mada ja gledam da ne citam nista o tome. Obavezne su i gotovo. Mi smo svi primili torlakove i evo ivi smo i decu izrodili[sm=smiley36.gif]Ali eto ja ne zelim da mi bodu dete i da se muci sa temperaturom, otocima itd. Kad vec mora, nek bude sto bezbolnije i jednostavnije za njih. Maki, hvala na odgovoru, znaci donose iz Madjarske,sad mi je jasno[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|