RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

adulence -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (1.9.2013 7:53:30)

Cetvrtu dozu...m smo primili samo 3!!!
IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Mi smo danas primili 4. dozu Pentaxima i rečeno nam je da ne očekujemo nikakvu reakciju, da samo malo hladimo mesto uboda da se ne crveni i da ga ne boli jako, ali to je to. Nadam se da će proći bez reakcije kao i za MMR.

cockic -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (1.9.2013 13:00:09)

cetvrta je revakcina sa 18 meseci,mi je jos nismo primili,jer je imala boginje.moramo da odemo ovih dana i na sistemacki zbog vrtica pa cu da pitamo dr.

minnica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (6.9.2013 10:02:35)

Bebac je danas dobio prvu dozu Infanrix, nadam se da neće biti reakcije.

minnica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (25.10.2013 15:05:54)

IZVORNA PORUKA: minnica

Bebac je danas dobio prvu dozu Infanrix, nadam se da neće biti reakcije.

Na prvu dozu nije bilo reakcije. Danas je dobio drugu. Nije ni trepnuo na ubod, a kamoli zaplakao. [sm=bravo.gif] Doca ima laku ruku. [sm=smiley1.gif]

jole82 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (8.11.2013 11:50:13)

Od nove godine petovalentna vakcina besplatno u domovima zdravlja! i još neke izmene u kalendaru vakcinacije
Izvor

vikiveki -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (8.11.2013 14:00:56)

E ovo je za pohvalu,samo ako bude tako,da ne ostane samo na lepim rečima

New Mom -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (22.11.2013 12:58:41)

Kolja (19m) je primio revakcinaciju Pentaxima danas. Kasnimo 2 meseca zbog one upale pluca. Bio je OK, lepo raspolozen.
Secam se da je Kaca samo na ovu dozu reagovala, imala je uzasan podliv na ruci, sve do lakta i to danima.
I da, sad vise ne praktikuju da se posle 6 nedelja jos pije doza OPV kao sto je njoj bilo pre 2 godine.

Anoniman -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (22.11.2013 13:07:27)

mi danas dobijamo poslednju dozu infanrixa i gotovi smo sa vakcinama [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (22.11.2013 14:03:48)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Kolja (19m) je primio revakcinaciju Pentaxima danas. Kasnimo 2 meseca zbog one upale pluca. Bio je OK, lepo raspolozen.
Secam se da je Kaca samo na ovu dozu reagovala, imala je uzasan podliv na ruci, sve do lakta i to danima.
I da, sad vise ne praktikuju da se posle 6 nedelja jos pije doza OPV kao sto je njoj bilo pre 2 godine.

Znači da su se vratili na ono od pre 6 god, jer Luka nije pio.

anci kv -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (24.11.2013 7:10:26)

primila je pentaxim bez ikakve reakcije i na ubod a i vakcinu.samo se pozalila kod su joj sklonili lazu.izgleda da ce od 1.januara petovalentna vakcina biti besplatna.da vidimo i to cudo

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (24.11.2013 8:13:18)

Mi imamo sledecu vakcinu 6,decembra to nam je druga doza,posto ja nikad nisam kupovala vakcine ni za jedno dete,nisam ni imala pojma da pentaxin ima sve vakcine u jednom,znaci bockaju ga samo jednom,Toma nije imao nikakve reakcije ni na ovu u dz koju je primio ali je plakao jer ipak su to 3 uboda[sm=smiley13.gif] nikad nisam bila za te uvozne vakcine,ali ako je istina da ce sa kupovnom da ga bocnu samo jednom i da je iglica mala...mozda je i kupim,eto da ga postedim bola,videcu.

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 14:17:24)

Kupila sam Infranrix sutra idemo u dz da primimo,s obzirom da je jedan ubod u pitanju nadam se da ce lakse da podnese nego prosli put,to je inace jedini razlog zbog koga sam je kupila,a s druge strane se plasim...nekako ne verujem tim uvoznim vakcinama iako je iskustvo pokazalo suprotno.Nas pedijatar je pomenuo neku vakcinu posle sestog meseca,cini mi se protiv pneumokoka isto se prima u 3 doze i jedna kosta 50e[sm=zmeden.gif] to nije standardna vakcina ali kaze da se u svetu sva deca vakcinisu jer je to opaka bolest koja svakog trenutka moze da se pojavi i kod nas.Pitam se samo dokle vise...

Peace* -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 15:00:13)

Mislim da je to Prevnar. Imaš temu.

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 16:47:02)

Hvala Peace[sm=smiley1.gif] pogledacu

Maslacak15 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 18:00:44)

Jeste serpi u pravu je vas pedijatar,

Prevenar pripada standardnom programu vakcinacije u Nemackoj, daje se paralelno sa Infanrixom u tri ture....Pozdravljam te [sm=smiley31.gif]

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 22:00:41)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Jeste serpi u pravu je vas pedijatar,

Prevenar pripada standardnom programu vakcinacije u Nemackoj, daje se paralelno sa Infanrixom u tri ture....Pozdravljam te [sm=smiley31.gif]

Hvala Maslacak,ja mu verujem jer to mu je uza specijalnost tako da cemo verovatno i da je primimo videcu vec. Nista od toga nije bilo ili bar meni nije receno kad su prve dve primale vakcine,odem u dz zavrsim posao i gotovo,sve prodje bez reakcije i bilo cega drugog.Ovaj mali izgleda od rodjenja privilegovan.
Znam da nije tema al aj da pitam ovde,da li se starija deca vakcinisu tom Prevenar vakcinom?

Modessty -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (5.12.2013 22:06:41)

baš me čudiš kad kažeš da ne veruješ uvoznim vakcinama. Ja nekakou poslednje vreme više verujem uvoznim lekovima nego domaćim.
Reče mi kuma da od januara Infanrix i Pentaxim vakcine dolaze na belu listu. Znači izdavaće ih narecept jel da?

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (6.12.2013 7:03:56)

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

baš me čudiš kad kažeš da ne veruješ uvoznim vakcinama. Ja nekakou poslednje vreme više verujem uvoznim lekovima nego domaćim.
Reče mi kuma da od januara Infanrix i Pentaxim vakcine dolaze na belu listu. Znači izdavaće ih narecept jel da?

Mod igrom slucaja sam bila svedok jednog razgovora pre mnogo godina gde je vojni lekar u vreme rata svasta cuo i video,da ne idemo iz krajnosti u krajnost,a nije ni tema,ja se jednostavno plasim,ko zna sta nam salju i sta primaju nasa deca.

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (6.12.2013 15:50:08)

Primili vakcinu danas malo je plakao,jos uvek spava evo vec 3 sata,nema temperaturu ali me bas cudi da tako dugo spava,to ne moze da bude od vakcine jel da?

almond -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.12.2013 15:02:02)

Pozdrav!!
Da li znate da li su vakcine besplatne od Nove Godine? Kao i da li ce se davati Pentaxim ili Infanrix?
Mi punimo 2 meseca malo pre Nove Godine, pa bismo sacekali neki dan ako se vec nece placati.

minnica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (12.12.2013 15:57:33)

Ja zaista ne znam. Probajte da se raspitate kod svog pedijatra.
Inače, mi smo primili i treću dozu Infanrixa i opet nije bilo reakcije. [sm=bravo.gif]

reve84 -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (11.1.2014 9:33:04)

Mi smo juce bili na prvoj kontroli i dobili revakcinu za hepatitis B i rekla nam je doktorka da je pentaxim sada daje u DZ besplatno medjutim nemaju ga jos na stanju pa ipak mi da je kupimo :))
Srpska posla!

serpica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (11.1.2014 13:35:12)

xaxa bas vala srpska posla,mi smo juce trebali da primimo poslednju dozu ali zbog curenja nosica sam odlozila videcu da li je ima u nasem dz ali cisto sumnjam...

lesica -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (11.1.2014 13:37:33)

Devojke, evo po novom kalendaru vakcinacija će izgledati ovako KLIK

doktorkakristal -> RE: Pentaxim i Infranrix vakcina (11.1.2014 14:02:53)

ja mom detetu nisam dala da primi Pentaxin,primila je drzavnu vakcinu,u razgovoru sa kolegama tj pedijatrima onako u cetiri oka svi su mi rekli NE pentaxin,oni ga ni svojoj deci nisu dali,ali dobro sad ko voli nek izvoli

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>