MaRa94 -> RE: Koliko dugo široki povoj? (14.11.2017 13:14:14)
|
Pozdrav svima. Moram vas pitati za misljenje, posto sam u nedoumici. Zivim u inostranstvu i tu niko ne koristi siroli povoj. Pricala sam sa doktorom i on mi je objasnio da je to prestalo da se koristi jos u proslom veku. Zacudio se kada sam rekla da u Srbiji i dalje koriste siroki povoj do 3 ili 6 meseca. Objasnio mi je da nakon mesec dana se snimaju kukovi deteta i ukoliko ima potrebe onda se preporucuje siroki povoj. On smatra da nacin kako mi stavljamo te pelene, jednokratna, tetra i svedska nikako nije dobro jer to izaziva razvijanje bakterija i sl posto zadrzava toplotu i ostalo i misli da se dete na taj nacin muci sa tim pelenama. Onda sam dosla u Srbiji i ovde svako, ali svako preporucuje siroki povoj. Doktorima je podeljeno misljenje, ali roditelji jasno kazu da je siroki povoj obavezan. I sada ne znam sta da radim. Stvarno sam u nedoumici. Mada iskreno mislim da necu koristiti siroki povoj prvih mesec dana. Ali me strah da posle ima nekih problema pa da se osecam krivom. Sta vi mislite o ovome sto je rekao ovaj doktor, da li ima istine u tome? Ima li neko na forumu da nije koristio siroki povoj? Unapred hvala na odgovorima...
|
|
|
|