Trcosava -> RE: Proširene vene u trudnoći (27.10.2009 14:21:27)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Trcosava, pa pisala sam bas gore da sam pre dve godine imala tromb posle operacije kolena....znaci nista vezano za vene tada-e sad, za sada sam OK, a i hvala bogu bice hladno-pre 2 godine sam nosila te carape do kolena, i problem mi je bio sto su spadale tokom dana, pa su mi se nekako i usekle u nogu....i ja sam kontala ako bude da se razvije nesto gore, operisacu kasnije u zivotu....moj tata ima problema, a mama bas nista! Da poludis. Posao mi je nekad sedenje nekad stajanje, trudim se kada stojim da se podizem na prste i tako pokrecem cirkulaciju....e sad sto se tice tezine, uf tu ce biti malo problema, jer sam vec imala oko 5,6 kg viska kada sam se ugojila. Sad stvarno vodim racuna, jedem zdravo 3 puta na dan sa 2 male uzine (voce ili maaali sendvic posle posla), pa valjda necu jos vise nabaciti. Hvala vam drage! Lakse mi je kad znam da nisam jedina.... jojo sorry Verus, to mi promaklo ako je sve ok na dopleru, proveravaj s vremena na vreme i možeš ovo što je cicko rekla, ali znam da mama kako otvori oči obuva specijalne čarape i do uveče ih ne skida. Ako je SanaGens počeo da pravi čarape za trudnice (one duge) potraži ih. ŠTo se tiče dokolenica, već sam rekla, plus meni je cela desna noga problematična, a vena na kojoj su mi radili sklerozaciju je tačno iza kolena bila, pa se to ''širi'' i na butinu i ispod na list... Kako god, ostaje ti sve ono što sam ti rekla kad si kući - nogicu na krevet, po mogućstvu na neki jastučić (da bude malo više) i da...još jedna stvar - kvalitetna obuća. Od kako sam počela da nosim cicbanove cipele (''ciciban'' - ''the next'' kolekcija za mlade) zimi - ne osećam nikakav problem u nogama. KAd stojiš ili tako na prstiće ili malo mrdaj u mestu (mama je radila u apoteci, pa je redovno ''cupkala'' kad radi sa pacijentima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|